20. 9. 2024

Slovanu za gol tekma kroga, Celjani strli Škofjeločane

Petkov večer je minil v znamenju dveh napetih in zanimivih tekem. Tekma 3. kroga Lige NLB med LL Grosistom Slovanom in Trimom Trebnjem je opravičila naziv, kipi je na koncu ločil le zadetek (30:29). Do zmage še Celjani po hudi borbi s Škofjeločani (26:22).

Krog se bo nadaljeval v soboto, ko bodo na sporedu tri tekme, zadnja pa sledi v sredo.

LIGA NLB, 3. KROG

Petek, 20. september:

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RD URBANSCAPE LOKA 26:22 (13:13)

Mlakar 5, Perić (1), Makuc po 4; Batagelj 6, Dolenc 5 (2).

STATISTIKA


Igralec tekme: Žiga Mlakar (RK Celje Pivovarna Laško)


Rokometaši iz mesta ob Savinji v tej sezoni niso še povsem prepričljivi, a pridno zbirajo točke. Po srečni uvodni zmagi nad Ormožani in neodločenem izidu v Ribnici so drugi par točk osvojili proti nepredvidljivim Škofjeločanom, ki so v prvem krogu Lige NLB odščipnili točko zadnjim državnim prvakom iz Velenja.

Celjsko ekipo, ki jo vodi portugalski selektor Paulo Pereira, je v izdihljajih tekme zlomil odpor Gorenjcev. Po neodločenem prvem polčasu (13:13) je sprva kazalo na zmagoslavje Škofjeločanov, ki so v 47. minuti povedli za tri gole (21:18).

A domači rokometaši so v prelomnih trenutkih dvoboja le strnili svoje vrste in po golu Luke Perića v 52. minuti izenačili na 21:21, štiri minute kasneje pa po zadetku kapetana Žige Mlakarja povedli z 22:21.

Minuta odmora izkušenega gostujočega trenerja Ivana Vajdla ni zaustavila naleta domačih rokometašev. Po verižnih golih Mlakarja so v 59. minuti povedli s 24:22, na koncu pa zmagali z najvišjo razliko štirih zadetkov (26:22) na tekmi ter se po nepopolnem krogu prebili na prvo mesto na lestvici.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Mlakar s petimi, v škofjeloški pa Mark Batagelj s šestimi goli.

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Novem mestu, škofjeloška pa bo gostila Koper. Obe tekmi bosta 28. septembra.


IZJAVI PO TEKMI:


Alex Bognar, igralec RK Celje Pivovarna Laško:

Podobna zgodba kot proti Ormožu, bili smo v zaostanku okoli 50. minute srečanja, na koncu pa nam je uspelo preobrniti izid. Uspe nam nekako povesti za dva zadetka, potem pa se nikakor ne sprostimo dovolj, da bi se lahko odlepili. Moramo se naučiti igrati s pritiskom, čeprav na dveh domačih tekmah temu nismo podlegli. Ta pritisk se nam pozna predvsem pri strelih, saj jih enostavno preveč zapravljamo. Verjamem, da bo prišla želena sproščenost in potem nam bo lažje. Ekipi čestitke za zmago, bila je prigarana.

 

Mark Batagelj, igralec RD Urbanscape Loka: 

“V prvih 50 minutah smo zelo dobro odigrali v obrambi. V prvem polčasu nam je domači vratar nekajkrat preprečil veselje, v drugem nam je večkrat uspelo povesti za dva zadetka, v enem trenutku tekme tudi za tri. Včasih se nam pozna, da imamo nekoliko kratko klop, na koncu nas je malo zmanjkalo tudi v obrambi, kar so Celjani izkoristili in zmagali. Čestitam jim za zmago, mi gremo pa svojo priložnost iskati na tekmah proti nasprotnikom, ki so na papirju nekoliko lažji, kot je Celje.


RD LL GROSIST SLOVAN : RK TRIMO TREBNJE 30:29 (14:14)

Kovačič in Pajt po 6; Miklavec 10 (3), Grmšek 6. 

STATISTIKA


Igralec tekme: David Kovačič (RD LL Grosist Slovan)


Osrednja tekma tretjega kroga Lige NLB v kultni dvorani na Kodeljevem se je končala z zmagoslavjem ljubljanskih rokometašev, ki so po tesnem porazu v nedeljo v Velenju tokrat premagali močne tekmece za naslov državnega prvaka iz Trebnjega.

V uvodnih dvajsetih minutah je bila tekma povsem enakovredna. V rezultatski prednosti so bili vseskozi gosti, a zaostanek Ljubljančanov nikoli ni bil večji od enega gola.

Trebanjci so med 20. in 23. minuto naredili delni izid tri proti nič in povedli z 11:8, domači trener Uroš Zorman pa je po prvem problemu svojih izbrancev zahteval minuto odmora.

Zormanovi varovanci so se po golih Davida Kovačiča in Kenana Pajta v 25. minuti približali na gol zaostanka (10:11), tri minute kasneje pa po zadetku Staša Slatinka Jovičića iz protinapada izenačili na 12:12.

V drugi polovici tekme so ritem igre narekovali Ljubljančani. V 33. minuti so po zadetku iz mrtvega kota Slatinka Jovičića prvič na dvoboju povedli s 15:14, tri minute kasneje pa je Leon Ljevar poskrbel za prvo domače vodstvo z dvema goloma (17:15).

A nato je nastopilo plodno dolenjsko obdobje, ki ga v 42. minuti zaokrožil Darko Cingesar za vodstvo z 20:19. Moščani so hitro premagali krizo, v nadaljevanju so zaigrali sijajno in v 50. minuti po golu Kovačiča povedli s 25:22.

Gosti niso izobesili bele zastave, dvignili so raven svoje igre in dve minuti pred koncem po golu Vida Miklavca izenačili na 29:29, v razburljivi in negotovi končnici pa so gostitelji le osvojili zlata vredni točki po golu Pajta.

Gosti so v začetku zadnje minute imeli priložnost za izenačenje, a je po iznajdljivi akciji ob dvigu sodniških rok žoga po strelu Lovra Viščka zadela okvir vrat, Ljubljančani pa so nato ubranili prednost do zadnjega zvoka sirene.

V domači ekipi sta Pajt in Kovačič dosegla po šest golov, v gostujoči je bil najbolj učinkovit Miklavec z desetimi zadetki.

Trebanjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Velenju (27. september), ljubljanska pa v Krškem (28. september).


IZJAVI PO TEKMI:


David Kovačič, igralec RD LL Grosist Slovan: 

"Za nami je super tekma, napeta od prve do zadnje minute. Ljubljana in Slovenija je videla pravi rokometni derbi. Na tem mestu bi se rad zahvalil publiki za prekrasno vzdušje, še posebej pa našim navijačem, ker so prišli v tako velikem številu. Lepo je trenirati in igrati za takšne tekme, od prvega žvižga smo vedeli, da bo tekma na nož in tako je bilo do zadnje sekunde."


Vid Miklavec, igralec RK Trimo Trebnje:

"Pripravili smo se dobro, poznamo nasprotnega trenerja, vedeli smo, kje bodo napadali, na koncu sem na ni izšlo. Nekaj napak, malo športne sreče za nasprotnika in tako ni zaključka po naših željah. Čestitam soigralcem, dali smo svoj maksimum."


Sobota, 21. september, ob 19.00:

RK SLOVENJ GRADEC : RK MISTERAL KRŠKO (prenos na RZS TV)


IZJAVI PRED TEKMO:


David Svečko, igralec RK Slovenj Gradec:

"V soboto nas v domači dvorani čaka obračun proti povratniku v Ligi NLB. Nasprotniki imajo kakovostno ekipo, kar so že pokazali v prejšnjih dveh krogih. Pričakujem zahteven in intenziven dvoboj, a sem prepričan, da lahko z dobro igro v obrambi in bučno podporo naših zvestih navijačev zabeležimo prvo domačo zmago v tej sezoni."


Domen Sikošek Pelko, igralec RK Misteral Krško:
"V soboto odhajamo na gostovanje v Slovenj Gradec. Pričakujem težko tekmo, saj gre za zelo kakovostnega tekmeca, ki ima vedno bučno podporo iz tribun, ki so njihov osmi igralec. Na Slovenj Gradec smo se dobro pripravili. Dali bomo vse od sebe, da domov prinesemo dve točki!"


RK KOPER : RD RIKO RIBNICA (prenos na RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Marin Đurica, igralec RD Koper:
“Pred nami je nova domača tekma, proti odličnemu tekmecu. Po vrhunski tekmi proti Celju je ekipa Ribnice sigurno pridobila na samozavesti in bo tako iskala pozitiven rezultat v Kopru. Mi smo imeli dovolj časa za priprave na sobotno tekmo. Vemo od kje preži največja nevarnost in upamo, da bomo v naši dvorani pred domačimi gledalci iztržili dve točki in se veselili zmage.”

Jagoš Braunović, igralec RD Riko Ribnica:
"Še iz prejšnje sezone se dobro spominjam, kako težko je odnesti točki iz Kopra. Zato vem, da je pred nami trda in težka tekma. Verjamem, da bomo na krilih dobre energije po točki proti Celju za zmago, ki bi nam pred nadaljevanjem sezone ogromno pomenila, dali vse od sebe."

Ob 20.00:

MRK KRKA : RK GORENJE VELENJE (prenos na RZS TV)


IZJAVI PRED TEKMO:


Jernej Avsec, igralec MRK Krka: 

"Velenje je zelo kakovostna ekipa, ki letos kljub spremembam v zasedbi velja za enega izmed favoritov v državnem prvenstvu. Igrajo podoben rokomet, kot mi. Računajo na hitro igro, malo izgubljenih žog in zelo čvrsto obrambo. Poskrbeti moramo, da imamo manj izgubljenih žog, kot oni, in tudi sami v napadu odigrati tekoče s čim manj ustavljanja žoge. Verjamem, da nam bo uspelo tudi s podporo s tribun."


Sreda, 25. september, ob 19.30:

RK SVIŠ CUGELJ OKNA IVANČNA GORICA : RK JERUZALEM ORMOŽ (prenos na RZS TV)
LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Neodločeno Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 3 2 1 0 89:84 5 5
2 MRK KRKA 2 2 0 0 63:47 16 4
3 RD LL GROSIST SLOVAN 3 2 0 1 84:81 3 4
4 RK GORENJE VELENJE 2 1 1 0 54:53 1 3
5 RD KOPER 2 1 1 0 54:53 1 3
6 RK JERUZALEM ORMOŽ 2 1 0 1 61:60 1 2
7 RK TRIMO TREBNJE 3 1 0 2 86:85 1 2
8 RK SLOVENJ GRADEC 2 1 0 1 52:54 −2 2
9 RK MISTERAL KRŠKO 2 1 0 1 58:62 −4 2
10 RD URBANSCAPE LOKA 3 0 1 2 74:83 −9 1
11 RD RIKO RIBNICA 2 0 1 1 54:65 −11 1
12 RK SVIŠ CUGELJ OKNA IVANČNA GORICA 2 0 0 2 55:61 −6 0