10. 10. 2024

Szeged zmagal v Zagrebu, Pelister do prve točke v Ligi prvakov

Rokometaši madžarskega Picka iz Szegeda so v četrtem krogu lige prvakov v Zagrebu zmagali s 35:30. Borut Mačkovšek je za madžarsko zasedbo dosegel tri gole, tako kot Aleks Kavčič za hrvaško ekipo. Eurofarm Pelister je v Bitoli osvojil prvo točko proti portugalskemu Sportingu iz Lizbone, na koncu je bilo 24:24.

Za ekipo iz Severne Makedonije je slovenski reprezentant Nejc Cehte dosegel en gol, njegov klubski soigralec Domen Tajnik pa ni igral. Na drugi današnji tekmi v tej skupini je bil francoski PSG boljši od danske Fredericie z 38:30.

Druge tekme bodo na sporedu v četrtek. V skupini A bosta tekmi Füchse Berlin - Wisla Plock in Veszprem - Dinamo Bukarešta, v skupini B pa trije dvoboji: Barcelona - Aalborg, Nantes - Kolstad in Magdeburg - Kielce.

Po nepopolnem četrtem krogu je Sporting zbral sedem, Dinamo Bukarešta (tekma manj) in PSG po šest točk, Fuchse Berlin in Veszprem (oba tekma manj) po štiri, Eurofarm Pelister eno, Wisla Plock (tekma manj) in Fredericia pa sta brez njih.

V skupini B imata Barcelona (tekma manj) in Pick Szeged po šest točk, Magdeburg in Aalborg po tri, Kielce, Nantes, Kolstad (vsi tekma manj) in Zagreb pa po dve točki.