21. 9. 2024

Znane še tri udeleženke četrtfinala Pokala Slovenije

V četrtfinalu pokalnega tekmovanja nove sezone za rokometašice bodo zaigrale tudi ekipe Mlinotesta Ajdovščine, Velenja in Ptuja. Vse tri so si napredovanje zagotovile z zmagami na sobotnih tekmah.

Med osmerico najboljših bodo zaigrale še Litijanke, ki so že v petek s 33:25 ugnale Ljubljano, ter Krim Mercator, ki je bil zaradi nastopov v evropskih tekmovanjih v četrtfinale uvrščen neposredno.

Ajdovke, ki branijo pokalni naslov, so na domačem igrišču upravičile vlogo favoritinj. Koprčanke, povratnice med elitno slovensko druščino, so ugnale s 44:26.

Izreden odpor je Velenjčankam na Kodeljevem nudila Olimpija, ki v državnem prvenstvu tekmuje rang nižje od svojih tekmic iz Šaleške doline. Slednje so bile boljše s 27:26.

Velenjčanke so v 12. minuti povedle z 8:6, nato pa so se gostiteljice s štirimi zaporednimi zadetki prebile v ospredje. Te v končnici prvega polčasa niso izkoristile tri sočasne izključitve na velenjski strani, ekipi pa sta na polčas odšli poravnani na 14:14.

Po vrnitvi na igrišče so ritem igre znova začele narekovati rokometašice Olimpije, ki so hitro povedle za dva zadetka, po uspešno izvedeni sedemmetrovki Patricije Pikl v 44. minuti pa je prednost prvič narasla na tri zadetke (20:17). A Velenjčankam je nato uspel izjemen zasuk. V sedmih minutah so napravile delni niz 7:1 in povedle s 24:21.

A Ljubljančanke se niso predale. Hana Veber Marton in Pikl sta poskrbeli za hitro znižanje na 25:24 in velenjsko klop prisilili v minuto odmora. Po posvetu je izkušena Ines Kaltak uspešno izvedla sedemmetrovko, po zapravljenem napadu gostiteljic pa je Neli Komar povišala na 27:24. V končnici se je Olimpija znova uspela približati na zadetek zaostanka (26:27), a je tokrat njihov nalet prekinil zadnji pisk sirene.

Zelo zanimivo je bilo tudi na Dolenjskem, kjer je pri Krki gostoval Ptuj in zmagal z 32:26. Gostiteljice, ki v tej sezoni tekmujejo v drugi najmočnejši slovenski ženski članski ligi, so odlično začele tekmo in proti tekmicam, ki so bile v minuli sezoni njihove glavne konkurentke za obstanek med elito, v sedmi minuti z golom Sare Borišek povede z 8:3. A začetni nalet Štajerk ni zmedel. Hitro so strnile svoje vrste in Novomeščanke ujele v 19. minuti, ko je za 10:10 zadela Sara Petrovič

Po izenačenju ob polčasu (16:16) so vajeti igre  po vrnitvi na igrišče prevzele gostje, ki so hitro ušle na dva zadetka razlike, v 39. minuti pa je Minea Kolenko povišala na 22:18. Gostiteljice za tem zmage tekmic niso več uspele ogroziti.

Zadnja tekma osmine finala bo na sporedu v nedeljo, ko bo Zvezda Logatec gostila Trgo ABC Ptuj.

POKAL SLOVENIJE ZA ŽENSKE, OSMINA FINALA
Sobota, 21. september:
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽURD KOPER 44:26 (22:16)
Černigoj in Grmek (4) po 8; Doneva 5 (3), Mahne, Ožegovič (1) in Kresal po 4.
STATISTIKA

RK OLIMPIJA : ŽRK VELENJE 26:27 (14:14)
Pikl 9 (7), Bajčiova 6; Jeras 7, Kaltak (3), Puncer in Komar po 5.
STATISTIKA

ŽRK KRKA NOVO MESTO : ŽRK PTUJ 26:32 (16:16)
Borišek 9 (2), Malić 7; Kolenko 13 (5), Urbančič 7 (2).
STATISTIKA

Nedelja, 22. september, ob 18.00:
RK ZVEZDA LOGATEC : ŽRK TRGO ABC IZOLA

Že odigrano, petek, 20. september:
RK LJUBLJANA : ŽRK LITIJA 25:33 (12:18)