21. 9. 2024

Ormožani zanesljivo čez prvo rokometno oviro iz Litve

Rokometaši Jeruzalema Ormoža so se uvrstili v drugi krog evropskega pokala, potem ko so v uvodnem krogu v dveh tekmah premagali litovski Granitas-Karys s skupnim izidom 67:54.

Ekipa iz Prlekije je temelje za uvrstitev v drugi krog evropskega pokala postavila pred tednom dni, ko je v domačem Hardeku zmagala z 32:26. Na sobotni povratni tekmi v predmestju Kaunasa je imela od prve do zadnje minute vajeti igre v svojih rokah in se po zmagi s 35:28 (18:14) tudi zasluženo prebila v naslednji krog.


Izbranci ormoškega trenerja Saše Prapotnika so po izenačenem uvodu v 23. minuti povedli za pet golov (15:10), na polčasu pa je je njihova prednost znašala štiri zadetke (18:14). V drugi polovici tekme so še povečali frekvenco svojih obratov in tekmece zasenčili v vseh prvinah igre. Največ so vodili za devet golov.


Pri Ormožanih je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Tadej Sok z devetimi goli. Gašper Pungartnik je prispeval sedem, Filip Jerenec pa šest zadetkov. Vratar Aleš Zemljič je zbral enajst obramb.