14. 9. 2024

Zmaga Velenjčank v gosteh

Drugi dvoboj uvodnega kroga nove sezone 1. SRL - ženske se je končal z zmago Velenja. To je bilo v Izoli boljše s 25:21.

V nedeljo nas čaka še zadnja tekma prvega kroga, ko se bosta ob 18.00 pomerili ekipi iz Litije in Ajdovščine. 
1. SLOVENSKA ROKOMETNA LIGA - ŽENSKE, 1. KROG

Sobota, 14. september:

ŽRK TRGO ABC IZOLA : ŽRK VELENJE 21:25 (10:14)

Polak 6, Simšič 5 (4); Zulić, Jeras po 6, Kaltak 4 (1).

STATISTIKA


IZJAVI PO TEKMI:


Nika Vuk, igralka ŽRK TRGO ABC Izola:
"Na koncu prvega polčasa smo naredile par napak in izgubile malo koncentracije. Velenjčanke so to izkoristile in nastala je razlika, ki je žal nismo uspele uloviti do konca tekme. Rada bi se zahvalila vsem navijačem, ki so prišli in upam, da jih bo na naslednjih tekmah še več."

Azra Zulić, igralka ŽRK Velenje:
"Borile smo se od prve sekunde dalje. V obrambi smo se dogovorile kako moramo igrati in to je bilo ključno. Ko smo sestavile obrambo nam je steklo tudi v napadu. Kljub par izgubljenim žogam in nepremišljenim napakam smo uspele narediti razliko. Kaj naj rečem, ponosna sem na ekipo, pokazale smo da smo res ekipa." 


Nedelja, 15. september, ob 18.00:

ŽRD LITIJA : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (Prenos na RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Boštjan Kogovšek, trener ŽRD Litija:
”Veselimo se nove sezone med slovensko elito. Kot trenerja me navdaja optimizem pred le-to, ker smo uspeli zadržati skoraj celotno ekipo iz pretekle najuspešnejše sezone našega društva. Poleg omenjenega smo se tudi kakovostno okrepili z dvema uveljavljenima igralkama in priključili tri perspektivne kadetinje. Že takoj nas čaka po kakovosti druga ekipa v Sloveniji. Cilj nam je tudi v tej sezoni doseči tako posamični kot kolektivni napredek.”

Urša Zelnik, igralka ŽRK Mlinotest Ajdovščina:
”Čaka nas zahtevno uvodno gostovanje v Litiji. Pričakujemo težko tekmo, a verjamem, da smo v pripravljalnem obdobju opravili dobro delo, kar se bo odrazilo tudi na igrišču. Prepričana sem, da bomo domov prinesli prvi dve točki v novi sezoni.”


Sreda, 11. september:

RK KRIM MERCATOR LJUBLJANA : Ž.U.R.D. KOPER: 37:25 (19:15)

VEČ O TEKMI