11. 9. 2024

Lanska finalista uspešno krenila v Ligo prvakov

Rokometaši Barcelone so uspešno začeli obrambo naslova v ligi prvakov. V današnjem uvodnem prvem krogu so v skupini B na gostovanju v Trondheimu premagali Kolstad s 35:30 (20:13). Uspešni so bili tudi lanski finalisti iz Aalborga, ki so z 38:31 (16:17) premagali francoski Nantes.

Barcelona je visoko v Skandinaviji trdno držala niti igre v svojih rokah in si že v prvem delu priigrala praktično neulovljivih sedem golov naskoka. Dva zadetka je k zmagi Kataloncev prispeval tudi slovenski reprezentant Blaž Janc, medtem ko je Domen Makuc, ki se vrača po hudi poškodbi kolena, ostal brez doseženega gola.

Na Danskem pa se je Aalborg dodobra namučil z Nantesom, ki je polčas dobil za gol, v drugem delu pa držal stik do zaostanka z 22:21. Aleks Vlah je za zmagovalce zadel štirikrat, na nasprotni strani pa Matej Gaber ni dobil priložnosti za igro, Rok Ovniček, ki se vrača po operaciji križne vezi kolena, ni bil v postavi francoske ekipe.

Pariški PSG je zvečer v skupini A ugnal makedonski Eurofarm Pelister z 31:29 (18:13), Makedoncem pa ni pomagalo niti deset slovenskih golov. Šest jih je dosegel Nejc Cehte, štiri pa Domen Tajnik.

Sporting pa je ugnal poljsko Wislo Plock s 34:29 (17:14). Za Poljake je tri gole prispeval Mitja Janc, enega Miha Zarabec, v postavi je bil tudi Tim Cokan, izven nje pa Peter Šiško.