19. 8. 2024

Trebanjci osvojili mednarodni turnir v Novem mestu

Rokometaši Trima Trebnjega so se po zaključku priprav na Rogli udeležili dvodnevnega mednarodnega turnirja KRKA 2024, v finalu odigrali obračun z novomeško Krko in z zmago (30:27) osvojili končno prvo mesto.

Zasedba trebanjskega Trima je minuli teden opravila nekajdnevne priprave na Rogli ter se v petek direktno podala proti Novemu mestu, ki je gostilo dvodnevni mednarodni turnir KRKA 2024. V polfinalu je leve nasproti čakal srbski večkratni prvak Vojvodina. Zasedba, ki jo vodi nekdanji srbski selektor Boris Rojević, je bil odličen preizkus za Trebanjce v okviru priprav na prvo evropsko tekmo proti francoskemu Limogesu.

Tekma je bila izjemno zanimiva skozi celotno srečanje, trebanjski levi pa so se pa zaostanku s petimi zadetki uspeli vrniti do neodločenega izida in iztržili, da so o zmagovalcu odločali streli s sedmih metrov. V "loteriji" se je izkazal mladi vratar Tin Herceg, ob tem pa je Matic Pipp z uspešno izvedenim strelom postavil piko na i ter popeljal ekipo v finale.

V končnem obračunu za prvo mesto so se varovanci Radoslava Stojanovika pomerili z Novomeščani ter skozi celotno srečanje uspešno narekovali ritem igre. V drugem polčasu so ohranjali vodstvo in na koncu prišli do zmage z rezultatom 30:27.

“Vemo, da je turnir v Novem mestu vedno na visoki ravni, saj so to pokazale tudi ekipe, kot so Krka in ostale, ki pridejo v goste. Lahko rečem, da je bilo vse super, morda je vse skupaj zmotila le vročina. Ta turnir je bil za nas na nek način že uvertura v prvo evropsko tekmo, ki nas čaka čez štirinajst dni. V naslednjih dneh nas čaka še dodatno uigravanje, pregled video posnetkov in še zadnja pripravljalna tekma. Potem se začne zares," je misli po turnirju za klubsko spletno stran strnil trebanjski kapetan David Didović.

Trebanjci bodo nadaljevali priprave na začetek evropske sezone proti Limogesu (sobota, 31. avgust ob 19.30). Generalka pred omenjenim obračunom jih čaka v petek, 23. avgusta (17.00), ko bodo gostovali na Madžarskem pri tamkajšnjemu prvoligašu in udeležencu EHF Evropske lige, FTC Ferencvarošu.

MEDNARODNI TURNIR KRKA 2024 (Novo mesto):

Polfinale:
RK Vojvodina – RK Trimo Trebnje 28:29 (13:13) – po sedemmetrovkah
MRK Krka Novo mesto – SC Ferlach 33:28 (16:14)

Finale:
MRK Krka Novo mesto – RK Trimo Trebnje 27:30 (13:17)