30. 7. 2024

Po grobi igri in dveh poškodbah visok slovenski poraz

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v tretjem krogu nastopov na olimpijskih igrah doživela visok poraz. Z 41:22 je morala priznati premoč Nemkam in si tako močno otežila pot proti končnici.
Slovenke so po zgodovinski zmagi proti Južni Koreji doživele izjemno grenak poraz. Argentinski sodnici sta že od začetka dopuščali izjemno grobo igro, ki je že sredi prvega polčasa iz igre s poškodbama izločila Tjašo Stanko in Natašo Ljepojo, eni ključnih posameznic slovenske igre.

V uvodnih minutah so Slovenke uspešno sledile tekmicam, Barbara Lazović je zadela za 6:7. A za tem so Nemke začele igrati izjemno agresivno, na meji izključitev, kar je varovanke Dragana Adžića vrglo iz ritma. V 20. minuti je Stanko dobila močan udarec v stegensko mišico, po katerem ni mogla nadaljevati z igro, nekaj minut jo je po porivanju v hrbet skupila še Ljepoja. 

Nemke so na glavni odmor odšle v vodstvu s 16:9, v nadaljevanju pa povsem zasenčile Slovenke. Te so tekmo zaključile s 25 izgubljenimi žogami, kar je bilo mnogo preveč za ugodnejši razplet.

Pri Sloveniji je šest golov dosegla Ana Gros, po pet sta jih dosegli Elizabeth Omoregie in Alja Varagić.

"Ne bi rekel, da kar čez noč ne znamo igrati rokometa, niti da je bila priprava na tekmo slaba. Enostavno nismo bili pripravljeni. S to zmago bi bili že blizu četrtfinala velikega tekmovanja. To nas je omejilo," je po tekmi za TV Slovenija dejal selektor Adžič in dodal: "Naredil sem vse, da ne bi igrali tako, a očitno ne dovolj. Ko ekipa igra na tak način, je to moja odgovornost."

Slovenija je po treh tekmah pri zmagi in dveh porazih. Za uvod na olimpijskih igrah je doživela poraz z Dansko (19:27), na drugi tekmi pa dosegla prvo olimpijsko zmago, ko je ugnala Južno Korejo s 30:23.

Po porazu proti Nemčiji Slovenke čakata še dve tekmi v predtekmovalni skupini A, na katerih si bodo skušale priboriti uvrstitev med najboljše štiri. V četrtek, 1. avgusta ob 21. uri bodo igrale z Norveško, 3. avgusta pa ob 16. uri še s Švedsko.

OLIMPIJSKE IGRE PARIZ 2024

PRVI DEL, SKUPINA A (PARIZ, SOUTH PARIS ARENA 6)


3. krog, torek, 30. julij:

NEMČIJA : SLOVENIJA 41:22 (16:9)
Slovenija:
Vojnovič (3 obrambe), Pandžić (8 obramb), Klemenčič 3, Gros 6, Omoregie 5, Spreitzer, Stanko, A. Abina 1, Mavsar 1, Ljepoja, Varagić 5, Pandžić, Lazović 1, Svetik, E. Abina.
STATISTIKA

 

4. krog, četrtek, 1. avgust ob 21.00:
NORVEŠKA : SLOVENIJA (prenos na TV Slovenija)

 

5. krog, sobota, 3. avgust ob 16.00:
ŠVEDSKA : SLOVENIJA (prenos na TV Slovenija)

 

Četrtfinale (Lille), torek, 6. avgust.

Polfinale (Lille), četrtek, 8. avgust.

Tekma za 3. mesto in finale (Lille), sobota, 10. avgust.


Že odigrano, 1. krog, četrtek, 25. julij:

SLOVENIJA : DANSKA 19:27 (11:14)
Slovenija:
 Vojnovič (13 obramb), Pandžić, Klemenčič 2, Gros 5, Omoregie 2, Spreitzer, Stanko 5, A. Abina 2, Mavsar, Ljepoja 1, Varagić 1, Lazović, Svetik 1, E. Abina.
STATISTIKA
VEČ O TEKMI


2. krog, nedelja, 28. julij:
SLOVENIJA : JUŽNA KOREJA 30:23 (14:12)
Slovenija:
 Vojnovič (13 obramb), Pandžič (1 obramba), Klemenčič, Gros 5, Omoregie 4, Spreitzer 1, Stanko 6, A. Abina 1, Mavsar 7, Varagić 1, Lazović 2, Svetik 1, E. Abina.
STATISTIKA
VEČ O TEKMI