16. 7. 2024

Novi, atraktivni dresi rokometnih reprezentanc

Olimpijske igre so pred vrati. Zgodovinski trenutek z nastopom obeh reprezentanc čaka slovenski rokomet. V Parizu bo Slovenija postala najmanjša država v zgodovini, ki bo v na rokometnem olimpijskem turnirju nastopila z obema ekipama hkrati.

V želji, da slovenske rokometašice in rokometaši na igrišču ne bodo izstopali le z igrami, pač pa pritegnili pozornost svetovne javnosti tudi s svojim izgledom, je Rokometna zveza Slovenije skupaj z opremljevalcem Joma Sport pripravila nove, atraktivne drese, ki jih bodo v naslednjih sezonah nosile vse slovenske rokometne reprezentance.


Z novimi dresi bodo rokometašice in rokometaši gotovo izstopali, hkrati pa se bodo z njim lahko poistovetili ne le rokometni, temveč vsi slovenski navijači. Dres je izdelan v prepoznavni in predpisani modri, zeleni in beli kombinaciji. Ta kombinacija skupaj s podobo Triglava predstavlja slovenski športni duh in naravne lepote, zato je novi rokometni dres primeren za vzpodbujanje vseh slovenskih športnikov in obvezen kos vsakega slovenskega navijača.


Špansko podjetje Joma Sport, dolgoletni opremljevalec slovenskih rokometnih reprezentanc, je za izdelavo uporabilo najnovejše materiale in tehnologije, ki zagotavljajo tako udobje in lahkotnost, kot tudi trpežnost.


Rokometašice in rokometaši so že izrazili navdušenje nad novim dresom. "Z olimpijskimi igrami vstopamo v novo tekmovalno obdobje, zato smo za naše rokometašice in rokometaše pripravili novo podobo. Verjamemo, da se bodo v teh dresih počutili samozavestno in ponosno. Želimo si, da se bo z novim dresom poistovetil vsak slovenski športni navijač in da bo to dalo našim športnikom še dodatno energijo.," je ob razkritju atraktivnih dresov dejal generalni sekretar RZS Jure Natek.


Slovenski navijači bodo lahko nove drese kupili po uradni predstavitvi. Dres bo od jeseni dalje na voljo v spletni trgovini Rokometne zveze Slovenije, ki bo luč sveta ugledala v kratkem.


Dresi, ki bodo na voljo navijačem, bodo za razliko od olimpijske verzije dresov, na prsih nosili slovenski grb, s čimer bo ta navijaški rekvizit več kot primeren pripomoček za navijanje za vse slovenske športnike.