19. 9. 2024

Imenovani novi trenerji mlajših ženskih reprezentanc

Mlajše ženske reprezentančne selekcije so dobile nove glavne trenerje. Mladinsko reprezentanco bo vodil Jure Šterbucl, kadetsko Borut Hren, mlajše kadetinje pa bo usmerjal Jernej Rantah.

Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije (RZS) je na korespondenčni seji vsem trem trenerjem dodelilo štiriletni mandat. S tem želijo v RZS zagotoviti kontinuiteto v izvajanju zastavljene strategije dela in razvoja najperspektivnejših mladih rokometašic, ki bi lahko v prihodnosti stopile v čevlje uspešnih predhodnic. Prav te so že dokazale svoje sposobnosti, saj se je nedavna generacija kot prva ženska ekipa v slovenskem kolektivnem športu uspela uvrstiti na olimpijske igre.

"Veseli smo bili predlogov Strokovnega odbora, ki ga je potrdilo tudi Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije. Na RZS smo v preteklih letih v razvoj mlajših selekcij vložili veliko energije. V ta namen smo organizirali številna prvenstva, tudi za dekleta. O reprezentančni prihodnosti še naprej veliko razmišljamo. Pred nami je nekakšen začetek novega obdobja, ko se bodo prav tako na vse pretege trudili dajati vso potrebno podporo mlajših reprezentančnim rodovom," je poudaril Goran Cvijić, tehnični direktor reprezentanc.

Mladinke in kadetinje bodo s pripravami na prihajajoča tekmovanja začele že naslednji teden. Mladinke čakajo priprave v Ljubljani, kadetinje pa na Rogli, nato pa se bodo konec tedna skupaj odpravile na Slovaško, kjer jih čakajo po dve pripravljalni tekmi z domačimi vrstnicami. Medtem ko mladinke še čakajo na odločitev Evropske rokometne zveze (EHF) glede udeležbe na evropskem prvenstvu do 19 let, je že potrjeno, da bodo kadetinje nastopile med evropsko elito. Prvenstvo bo potekalo med 30. julijem in 10. avgustom v Črni gori. Program mlajših kadetinj se bo prav tako kmalu začel, da jih ustrezno pripravi na prihodnje mednarodne izzive.