27. 8. 2024

Rakita ostaja v Celju

Filip Rakita ostaja del RK Celje Pivovarna Laško. Z matičnim klubom je podaljšal sodelovanje vsaj do zaključka sezone 2026/2027.

Levokrilni rokometaš se je celjskemu klubu pridružil kot desetletnik leta 2011, zaigral prvič za mlajše dečke B in nastopal za vse klubske selekcije vse do sezone 2018/2019, ko je prvič zaigral tudi za člansko ekipo RK Celje Pivovarna Laško, katere del je bil tudi v sezoni 2019/2020. Naslednji dve je preživel na posoji v RK Maribor Branik, za katerega je zbral 47 nastopov in dosegel 137 zadetkov. V sezoni 2022/23 je sledila vrnitev v matični klub, ki je bila zaznamovana s hudo poškodbo kolena na turnirju v Makedoniji in mu preprečila nastopanje na najvišji ravni. V minuli sezoni se je vrnil v trenažni in tekmovalni proces ter takoj pokazal svojo kakovost. Odlično svojo priložnost izkorišča tudi v tem pripravljalnem obdobju, ko je na šestih tekmah dosegel 25 zadetkov. 

"Vesel sem, da smo se z klubom dogovorili za podaljšanje pogodbe in mi s tem pokazali zaupanje s strani kluba pri mojem nadaljnjem razvoju. Prostor za napredek vidim predvsem v obrambnih nalogah. V to triletno obdobje vstopam s pozitvnimi mislimi in želim celotni ekipi predvsem zdravja. Verjamem, da lahko v tem ciklu vrnemo v Celje Ligo prvakov in da osvojimo čim več lovorik," je za klubsko spletno stran dejal Rakita.