30. 9. 2024

Podpri slovenske rokometaše v Velenju!

Novembra se po izvrstnih predstavah na olimpijskih igrah moška rokometna reprezentanca vrača na delo. Čakata jo prvi kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu leta 2026. V Velenju se bo 7. novembra pomerila z Litvo, tri dni za tem bo gostovala v Estoniji.
Za slovenskimi rokometaši je izjemno obdobje. Leto 2024 so začeli z izvrstnim šestim mestom na svetovnem prvenstvu v Nemčiji. Nato so se preko Granollersa četrtič v zgodovini zavihteli na olimpijske igre, proti Švici osvojili vozovnico na januarsko svetovno prvenstvo na Hrvaškem, poleti pa v Parizu navdušili vse, povezali celotno Slovenijo in se zavihteli na izjemno četrto mesto.

Z jesenjo bodo rokometaši obrnili nov list in se podali novim izzivom naproti. Prvi sliši na ime Litva, ki morda med rokometnimi navdušenci ni tako prepoznavna. Med evropsko elito so sicer rokometaši z Baltika do danes nastopili dvakrat, nazadnje leta 2022. A vsak nov začetek je težak, zato bo v velenjski Rdeči dvorani vsak glas podpore še kako pomemben. Tekma se bo na prvi četrtek v novembru začela ob 18. uri.

Pri organizaciji novega rokometnega dogodka v Šaleški dolini bodo Rokometni zvezi Slovenije tudi tokrat pomagali Športna zveza Velenje, Rdeča dvorana ŠRZ Velenje, RK Gorenje Velenje in Mestna občina Velenje. Lokalni organizatorji že sedaj obljubljajo tudi zanimiv spremljevalni program.

Vstopnice za tekmo so že na voljo na vseh prodajnih mestih sistema Eventim. Do vključno 4. oktobra bodo ugodnosti deležni vsi komitenti NLB banke, ki si bodo z nakupom vstopnice lahko zagotovili najboljše sedeže v velenjski dvorani. Po omenjenem datumu bo nakup možen tudi z ostalimi plačilnimi sredstvi. Do 4. oktobra bo cena vstopnice znašala 10 EUR, v ostalih dneh predprodaje 15 EUR, medtem ko bo njena cena na dan tekme 18 EUR.
KVALIFIKACIJE ZA EP 2026
1. krog, četrtek, 7. november 2024 ob 18.00 (Velenje, Rdeča dvorana):
SLOVENIJA : LITVA

2. krog, nedelja, 10. november 2024 ob 17.00 (18.00 EST; Talin):
ESTONIJA : SLOVENIJA

3. krog, 12./13. marec 2024:
SEVERNA MAKEDONIJA : SLOVENIJA

4. krog, 15./16. marec 2025:
SLOVENIJA : SEVERNA MAKEDONIJA

5. krog, 7./8. maj 2025: