4. 9. 2024

Nova celostna podoba slovenskih rokometnih tekmovanj

To sredo se nova klubska sezona začenja tudi na slovenskih rokometnih igriščih. Vanjo se podajamo s prenovljenim Pravilnikom o rokometnih tekmovanjih ter tudi novo celostno grafično podobo za rokometna tekmovanja.
Nova grafična podoba ligaških tekmovanj je zasnovana z namenom, da se vizualno poveže z identiteto Rokometne zveze Slovenije (RZS) in obenem zagotovi edinstveno prepoznavnost tekmovanj. Ob oblikovanju nove podobe smo sledili viziji, da znak v logotipu povezuje tekmovanja s podobo RZS. Stilizirana podoba rokometaša v naletu z žogo v logotipu simbolizira dinamiko in energijo rokometa, modri in zeleni odtenki, ki ga obdajajo, pa ponazarjajo slovenske športne barve.

Z novo sezono so spremenjena tudi poimenovanja tekmovanj. Uradni naziv članskih prvenstvenih tekmovanj je Slovenska rokometna liga (SRL), nov uradni naziv za tekmovanja mlajših starostnih selekcij je Rokometno tekmovanje mladih (RTM), medtem ko se tekmovanja za mlade upe brez ligaškega sistema imenujejo Slovensko rokometno tekmovanje (SRT).
LOGOTIPI ROKOMETNIH TEKMOVANJ