15. 10. 2024

Žreb določil pare drugega kroga pokalnega tekmovanja

Po torkovem žrebu na sedežu Rokometne uveze Slovenije so znani pari drugega kroga Pokala Slovenije za moške. Tekme so predvidene za sredo, 13. novembra, zmagovalci pa bodo napredovali v osmino finala.
Za napredovanje se bosta na lokalnem obračunu merila Ankaran in Koper, v še eno obmorsko slovensko mesto, Izolo bo potoval LL Grosist Slovan, severnoprimorski 1. B ligaš iz Ajdovščine pa bo gostoval v Gornji Radgoni. Lokalni derbi čaka tudi ptujsko Dravo in Veliko Nedeljo. Na preostalih obračunih se bodo merile ekipe Herza Šmartnega in Urbanscape Loke, Grosupljega in Slovenj Gradca, Maribora Branika in Misterala Krškega, Črnomlja in Rika Ribnice, Sebastjana Soviča in Škofljice, Frankstahla Radovljice in SVIŠ-a Cugelj oken Ivančne Gorice ter Papir Nove iz Radeč in Mokerca Kiga.

V osmino finala je že uvrščenih pet moštev, ki v tej sezoni barve slovenskega rokometa branijo tudi v evropskih tekmovanjih. To so Gorenje Velenje, Trimo Trebnje, Celje Pivovarna Laško, Krka in Jeruzalem Ormož. 

Osmina finala bo predvidoma na sporedu 4. decembra, četrtfinale pa dva tedna kasneje. Zaključni turnir najboljše četverice bo potekal 4. in 5. aprila prihodnje leto.
POKAL SLOVENIJE ZA MOŠKE, 2. KROG
Sreda, 13. november (predviden termin):
RD ANKARAN : RD KOPER
RD BUTAN PLIN IZOLA : RD LL GROSIST SLOVAN
RD HERZ ŠMARTNO : RD URBANSCAPE LOKA
RK ARCONT RADGONA : RK AJDOVŠČINA
RK GROSUPLJE : RK SLOVENJ GRADEC
RK MARIBOR BRANIK : RK MISTERAL KRŠKO
RK DRAVA PTUJ : RK VELIKA NEDELJA
RK ČRNOMELJ : RD RIKO RIBNICA
DRŠ SEBASTJANA SOVIČA : ŠRD ŠKOFLJICA
RK FRANKSTAHL RADOVLJICA : RK SVIŠ CUGELJ OKNA IVANČNA GORICA
RK RADEČE PAPIR NOVA : ŠD MOKERC - KIG