4. 10. 2024

Rokometaši še drugič v tem tednu na parket Lige NLB

Ta vikend se bodo rokometaši Lige NLB še drugič v tem tednu podali na igrišče. Na sporedu bo 6. krog. Tekma kroga bo na sporedu v Ribnici, kjer se bo v soboto ob 18. uri Riko pomeril z LL Grosistom Slovanom.

Istočasno kot tekma Ribnici bo potekal obračun med Gorenjem Velenjem in Misteralom Krškim. Ob 19.00 se bodo začele še tekme med Jeruzalemom Ormožem in Trimom Trebnjim, Urbanscape Loko in Slovenj Gradcem ter Krke in SVIŠ-em Cugelj okni Ivančno Gorico. Zadnjo tekmo bo prinesla nedelja, ob 17. uri si bosta nasproti stali ekipi Celja Pivovarne Laško in Kopra.

Dvoboj iz Ribnice bo v živo prenašal Sportklub, vse ostale pa bo mogoče spremljati v spletnih prenosih na YouTube kanalu RZS TV.
LIGA NLB, 6. KROG

Sobota, 5. oktober, ob 18.00:
RK GORENJE VELENJE : RK MISTERAL KRŠKO (prenos na YouTube kanalu RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Urban Pipp, rokometaš RK Gorenje Velenje:

"Res je, da je ekipa Krškega novinec v ligi, ampak vemo, da gre za zelo kakovostno moštvo, ki je pripeljalo nekaj dobrih okrepitev. Mi se zavedamo, da imamo zahteven razpored, ker nas čakajo evropske preizkušnje. Na zadnji dveh tekmah smo žal prikazali, da smo sami sebi največji nasprotniki, to želimo popraviti, tako na treningih kot na tekmah in ne ponavljali teh napak z zadnjih dveh tekem. Vseeno smo se na tekmo pripravili kot na vse ostale, igrali bomo na polno in pričakujemo zmago pred domačimi navijači, kateri upam, da nas pridejo podpreti v čim večjem številu."

Matic Dosedla, igralec RK Krško:
"Pred nami je pomembna tekma proti Gorenju Velenju, ki bo v soboto ob 19. uri v Rdeči dvorani. Imeli smo le dva dni za pripravo, a smo z ekipo osredotočeni in odločeni, da damo vse od sebe. Gorenje je močan tekmec, a verjamemo, da lahko z našo borbenostjo in ekipnim duhom dosežemo dober rezultat."

RD RIKO RIBNICA : RD LL GROSIST SLOVAN (prenos na Sportklubu in na Facebook strani Sportklub Slovenija)

IZJAVI PRED TEKMO:

Tarik Mlivić, igralec RD LL Grosist Slovan:

"Za nas je to le še ena tekma v nizu, na katero se pripravljamo v standardnem ritmu. Predvsem s taktično pripravo na treningu. Ribnica je neugodna ekipa, proti kateri je vedno težko igrati, saj jo krasi hitra igra. Poleg tega je ekipa bolj ali manj ista in že dlje časa skupaj."

Žan Žagar, igralec RD Riko Ribnica:

"V soboto gostimo ekipo Slovana, ki bo v Ribnici zagotovo iskala novi dve točki. Motivacije ne bo manjkalo, saj ekipo sestavlja nekaj fantov, ki so v preteklih sezonah že zaigrali za Ribnico. Zagotavljam borbo od prve do zadnje minute v vseh segmentih igre. Vabim vse zveste navijače, da dvorano zopet napolnijo in nam pomagajo do novih točk."

Ob 19.00:
RK JERUZALEM ORMOŽ : RK TRIMO TREBNJE (prenos na YouTube kanalu RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Saša Prapotnik, trener RK Jeruzalem Ormož:

"NBA ritem tekem se nadaljuje. To bo naša osma tekma v mesecu dni. Največ težav v tem ritmu, nam poleg utrujenosti povzroča tudi slabša priprava na nasprotnika. Enostavno ni časa za pravo pripravo. Trimo je še eden izmed kandidatov za vrh lestvice. Imajo odlično ekipo in široki izbor igralcev. Na Hardeku je vse možno in čaka nas še ena zanimiva tekma pred polno dvorano."

Alen Skledar, igralec RK trimo Trebnje:
"V soboto nas čaka novo težko gostovanje in sicer se odpravljamo v Ormož na Hardek. Časa za pripravo ni bilo veliko, ampak sem prepričan, da bomo z ekipo dali vse od sebe, da osvojimo novi dve točki."

RD URBANSCAPE LOKA : RK SLOVENJ GRADEC (prenos na YouTube kanalu RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Gašper Mali, igralec RD Urbanscape Loka:

"Po težko priborjeni točki na gostovanju v Ivančni Gorici nas čaka še en neugoden tekmec. Nasprotniki s Koroške so v dobri formi in močni v vseh elementih igre. Verjamem, da z borbenostjo in s podporo domačih gledalcev lahko presenetimo Slovenj Gradec in poskrbimo, da točki ostaneta doma."

MRK KRKA : RK SVIŠ CUGELJ OKNA IVANČNA GORICA (prenos na YouTube kanalu RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Benjamin Cirar, igralec MRK Krka:
"Ekipa SVIŠ-a velja za neugodno in kakovostno moštvo, zato pričakujemo težko in zanimivo tekmo. Prav zato potrebujemo čim večjo podporo iz tribun. Navijači, pridite nas podpret!"

Nik Pirnat, igralec RK SVIŠ Ivančna Gorica:
"Nadaljuje se zgoščen ritem tekem. Tokrat se podajamo v Novo mesto, ki velja za zahtevnega tekmeca. Naša naloga je nadaljevati dobro predstavo z minulih dveh obračunov ter s podporo navijačev iztržiti ugoden rezultat."

Nedelja, 6. oktober, ob 17.00:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RD KOPER (prenos na YouTube kanalu RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Andraž Makuc, igralec RK Celje Pivovarna Laško:
"V nedeljo nas ponovno čaka nov zahteven tekmec, saj je Koper vedno neugoden. Koper je v novi sezoni močno spremenil igralsko zasedbo, vendar so gostitelji navkljub samo eni zmagi v prvih krogih dokazali, da se lahko kosajo z vsakim. Hkrati v to tekmo vstopajo bolj spočiti od nas, mi smo imeli v sredo derbi z Gorenjem, ki je zagotovo pobral nekaj moči, Koprčanom pa je odpadla tekma proti Krki. Ampak to ne sme vplivati na našo igro, saj nam je sredina zmaga zagotovo dala dodaten zagon. Na krilih dobrega vzdušja moramo zgraditi pot do novih dveh točk oziroma zmage."

Sandi Muminovič, igralec RD Koper:

"V nedeljo se odpravljamo na težko gostovanje v Celje, ki je trenutno še edina neporažena ekipa v dosedanjem delu sezone. Na tekmo se bomo dobro pripravili in v Celju z borbeno igro iskali ugoden rezultat za nas."

LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Neodločeno Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke