1. 10. 2024

V sredo rokometaši v 5. krog, na sporedu tudi večni derbi

Sredi tega tedna bodo rokometaši v Ligi NLB vstopili v 5. krog. V Celju bo na sporedu večni derbi med gostitelji in Velenjčani.

Vse tekme omenjenega kroga bodo odigrane v sredo. Ob 18.30 si bosta na Kodeljevem nasproti stali ekipi LL Grosista Slovana in Jeruzalema Ormoža. ob 19. uri bodo sledile tekme med Celjem Pivovarno Laško in Gorenjem Velenjem, Koprom in Krko, SVIŠ-em Cugelj okni Ivančno Gorico in Slovenj Gradcem. Ob 19.30 bo sledil še obračun trima Trebnjega in Misterala Krškega. 

Tekmo v Celju bo mogoče v neposrednem prenosu mogoče spremljati na Sportklubu, vse ostale pa v spletnih prenosih na YouTube kanalu RZS TV.
LIGA NLB, 5. KROG

Sreda, 2. oktober, ob 18.30:
RD LL GROSIST SLOVAN : RK JERUZALEM ORMOŽ (spletni prenos na RZS TV)


IZJAVI PRED TEKMO:


David Kovačič, igralec RD LL Grosist Slovan:
"Sistem lige se je pred to sezono spremenil, tudi ekipe so se okrepile in zamenjale nekatere člene znotraj ekip, kar se odraža na rezultatih. Liga je zelo atraktivna in zanimiva, kar je tako za ligo, kakor tudi za gledalce, zelo pozitivno. V sredo igramo proti Ormožu, ki ima nepopustljivo in borbeno ekipo. Mi si želimo, da bo dvorana Kodeljevo navkljub sredinem terminu polna in glasna s strani Slovanovih navijačev. Dvorana Kodeljevo mora ostati nepremagana!"


Gašper Pungartnik, igralec RK Jeruzalem Ormož:
"Po težki tekmi z Slovenj Gradcem je na vrsti nova močna tekma. Tekmec je Slovan, ki je sestavil ekipo, ki se bo borila za naslov državnih prvakov. Pričakujemo še eno zanimivo tekmo in verjamemo, da smo lahko tekmecem konkurenčni do konca obračuna." 


Sreda, 2. oktober, ob 19.00:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK GORENJE VELENJE (prenos na Sportklubu in Facebook strani Sportklub Slovenija)


IZJAVI PRED TEKMO:


Luka Perić, igralec RK Celje Pivovarna Laško:
"Mi v vsako tekmo vstopamo z enako mentaliteto, za nas je vsaka enako pomembna in vsaka od nas zahteva maksimalen pristop. Enako pristopamo vsakemu treningu. Mislim, da smo zaradi tega bili nagrajeni v prvih štirih krogih prvenstva. V sredo je pred nami še ena zelo pomembna tekma, v Zlatorog prihajajo aktualni državni prvaki. Trenutno smo mogoče mi v malo boljšem razpoloženju, saj smo še neporaženi, oni pa so izgubili zadnji derbi. Ampak na takšni tekmi to nič ne šteje, derbi je zgodba za sebe in vsi začnemo iz ničle. Na tekmi moramo biti pravi, spoštovati vse dogovore iz garderobe in ob tem se lahko nadejamo novih dveh točk. Mi se bomo zanašali na naš čvrst karakter, nepopustljivost in neverjetno željo, kar smo dokazali v prvih štirih krogih tekmovanja. Izboljšujemo svojo obrambo, boljši smo v tranziciji, dobivamo na samozavesti. Gorenje ima dober model igre že več let, so odlični v tranziciji žoge, čvrsti v obrambi, v napadu izjemno disciplinirani. Že več let igrajo skupaj, kar se jim zelo pozna. Tudi mi bomo morali pokazati veliko potrpežljivosti v napadu, s čim manjšim številom napak."


Tarik Velić, igralec RK Gorenje Velenje:
"Res je, da so bile priprave na naslednjo tekmo krajše, kot bi si morda želeli, ampak to je realnost naslednjih nekaj mesecev. Začenjajo se evropski nastopi in v ritmu dveh tekem na teden bomo igrali kar nekaj časa. To pomeni dva, največ trije treningi v pripravah za vsako tekmo. Tu ne smemo iskati nobenega izgovora in v Celje gremo po zmago. Celjani so sicer mlada ekipa, zelo so močni v igri ena na ena, hkrati pa imajo tudi dobre strelce z razdalje. Potrebno bo zapreti sredino kot proti praktično vsem ekipam, Če nas premagajo z goli s krila, nas pač naj premagajo."


RD KOPER : MRK KRKA (spletni prenos na RZS TV)


IZJAVI PRED TEKMO:


Benjamin Bekrič, igralec RD Koper:
"Po sobotnem porazu proti RD Urbanspace Loka nas že v sredo čaka nova tekma proti MRK Krka. V teh dveh dneh se bomo poskušali čim boljše pripraviti in upamo, da lahko pred domačo publiko pridemo do zmage."


Marko Nikolić, igralec MRK Krka:
"Po zelo težki tekmi proti Celjanom nas sedaj čaka novo gostovanje v Kopru. Na nas je, da se moramo po porazu čim prej zbrati in se z mirnimi glavami pripraviti na tekmeca. Zavedamo se, da bo tekma težka, a potrudili se bomo, da se v Novo mesto vrnemo z obema točkama."


RK SVIŠ CUGELJ OKNA IVANČNA GORICA : RD URBANSCAPE LOKA (spletni prenos na RZS TV)


IZJAVI PRED TEKMO:


Nik Pirnat, igralec RK SVIŠ Cugelj okna Ivančna Gorica:
"Naporen ritem tekem je v teku. Naš naslednji tekmec je Urbanscape Loka, ki je v primerjavi z minulo sezono prevetrila kader, a kljub temu dobro odprla sezono. Želimo nadaljevati zmagovalni niz ter pred domačo publiko prikazati še eno dobro predstavo."


Matevž Jesenko, rokometaš RD Urbanscape Loka:
"Po sobotni zmagi so občutki v ekipi odlični, vendar nas že v sredo čaka nova pomembna in zahtevna tekma v Ivančni Gorici. Ekipa SVIŠ-a igra borbeno in organizirano, s hitrimi nasprotnimi napadi, zato moramo z agresivno obrambo ter pametnim napadom iskati naše priložnosti za zmago. Časa za pripravo ni veliko, a tako je za vse ekipe v ligi. Pričakujemo težko tekmo, kjer bodo odločale malenkosti in osredotočenost v ključnih trenutkih."


RK SLOVENJ GRADEC : RD RIKO RIBNICA (spletni prenos na RZS TV)


IZJAVI PRED TEKMO:


Miha Štaleker, igralec RK Slovenj Gradec:
"Zaradi novega sistema in sodelovanja klubov v evropskih tekmovanjih smo prišli do točke, kjer se prvenstvo igra z dvema tekmama na teden. Tokrat bomo gostili ekipo Ribnice, ki se je letos že izkazala kot zelo kakovosten tekmec. Ribniška ekipa vključuje kar nekaj mladih igralcev, zato se moramo zavedati, da jih ne smemo podcenjevati. Ujeli smo zmagoviti niz, ki ga želimo podaljšati. Verjamem, da bomo tudi tokrat, ob podpori naših zvestih navijačev, dosegli novo zmago!"


Borut Maček, trener RD Riko Ribnica:
"V sredo nas čaka težko gostovanje v Slovenj Gradcu, ki v tej sezoni prikazuje odlične predstave. Na nas je, da se po sobotnem kiksu resetiramo in, kljub vsem poškodbam, čim bolje pripravimo na sredino tekmo."


Sreda, 2. oktober, ob 19.30:
RK TRIMO TREBNJE : RK MISTERAL KRŠKO (spletni prenos na RZS TV)


IZJAVI PRED TEKMO:


Jaka Soršak, igralec RK Trimo Trebnje:
"Pred nami je tekma z novinci iz Krškega, ki so že pokazali, da se lahko kosajo z vsemi ekipami. Vzdušje v garderobi je po zmagi v Velenju odlično. Pokazali smo dobro igro, ki jo zdaj želimo izboljševati. V tem tednu smo se z dobrimi treningi kakovostno pripravili na tekmeca. S fanti želimo popraviti vtis s prve domače tekme in si zagotoviti nov par točk."


Andrej Yankovskyy, igralec RK Misteral Krško:
"V sredo odhajamo na gostovanje v Trebnje. Pričakujemo zelo težko tekmo, saj gre za eno izmed boljših ekip v Sloveniji. Da bomo skozi tekmo lahko konkurenčni, bo zelo pomembno, da bomo čez celotno tekmo igrali na najvišji ravni, tako v obrambi, kot tudi v napadu in storili čim majn tehničnih napak."

LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Neodločeno Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 4 3 1 0 120:114 6 7
2 RD LL GROSIST SLOVAN 4 3 0 1 117:104 13 6
3 RK GORENJE VELENJE 4 2 1 1 107:109 −2 5
4 MRK KRKA 4 2 0 2 121:108 13 4
5 RK TRIMO TREBNJE 4 2 0 2 121:108 13 4
6 RK JERUZALEM ORMOŽ 3 2 0 1 90:87 3 4
7 RK SLOVENJ GRADEC 3 2 0 1 82:81 1 4
8 RD RIKO RIBNICA 4 1 1 2 121:121 0 3
9 RD URBANSCAPE LOKA 4 1 1 2 99:107 −8 3
10 RK SVIŠ CUGELJ OKNA IVANČNA GORICA 4 1 0 3 114:121 −7 2
11 RD KOPER 4 1 0 3 112:120 −8 2
12 RK MISTERAL KRŠKO 4 1 0 3 108:125 −17 2