20. 9. 2024

Konec tedna prinaša napete tekme 3. kroga Lige NLB

Pred nami je 3. krog Lige NLB, ki se bo začel v petek. Najprej se bosta ob 18. uri pomerila RK Celje Pivovarna Laško in RD Urbanscape Loka. Ob 18.15 pa sledi dvoboj med RD LL Grosist Slovan in RK Trimo Trebnje.
LIGA NLB, 3. KROG

Petek, 20. september, ob 18.00:

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RD URBANSCAPE LOKA (prenos na RZS TV)

Paulo Pereira, trener RK Celje Pivovarna Laško

"V slovenskem rokometu ni lahkih nasprotnikov in ni lahkih tekem, kar je zelo dobro za ligo in razvoj slovenskega rokometa. Čeprav se ti kdaj zdi teoretično možno, da ti nasproti stoji kakšen lažji nasprotnik. Vendar, če igraš dobro, lahko premagaš vsakogar, če igraš slabo, lahko izgubiš proti vsakemu. To samo potrjuje dejstvo, da moramo biti na vsaki tekmi na svojem maksimumu, popolnoma skoncentrirani na tekmo in odlično taktično pripravljeni. Tako bo tudi proti Loki. Potrebno je biti 100% na vseh področjih. S takšno miselnostjo vstopamo v petkov obračun. Treniramo dobro, dobro analiziramo nasprotnika. Z Loko moramo uporabiti vse, kar smo se do sedaj naučili. Upam, da bomo vse to prikazali oziroma uporabili proti Loki, saj je za nas to zelo pomembna tekma. Za nas se določene stvari tudi spreminjajo s povratkom Mazeja ter Antonijevića, več bomo lahko uporabili stvari iz pettedenskega pripravljalnega obdobja. Zaradi njunega povratka se počutimo tudi samozavestnejše."

Žiga Stopar, igralec RD Urbanscape Loka:

“V petek nas čaka prva gostujoča tekma v novi sezoni. Odpravljamo se v Celje, kateri je v tej sezoni sestavil zanimivo mlado ekipo, ki je željna dokazovanja. Igrajo hiter rokomet, nevarni pa so tudi iz razdalje. Hitro se bomo morali vračati v obrambo in biti agresivni ter čvrsti v igri ena na ena. Definitivno v Celje ne odhajamo z belo zastavo, saj smo že videli da je letošnja liga zelo izenačena in kdor na koncu naredi manj napak odnese domov točke. Vabim tudi vse navijače, da se nam pridružijo in pomagajo do morebitnih točk.”

Ob 18.15:

RD LL GROSIST SLOVAN : RK TRIMO TREBNJE (prenos na Sportklubu)

IZJAVI PRED TEKMO:

Staš Slatinek Jovičič, igralec RD LL Grosist Slovan:

"V petek bomo prvič igrali pred domačo publiko, česar se zelo veselimo. Vsekakor bomo pokazali, da znamo igrati odličen rokomet ter si z borbenostjo in željo priigrali dve točki. Kar se tiče Trima lahko rečem, da se je v tej sezoni okrepil z odličnim vratarjem, ekipa pa je že nekaj časa skupaj in je dobro uigrana, zato pričakujem izjemen obračun na Kodeljevem."

Matic Anton Pipp, igralec RK Trimo Trebnje:
"Ta petek se odpravljamo na gostovanje k LL Grosist Slovanu. Vemo, da so se Kodeljevčani pred sezono močno okrepili in spadajo v krog favoritov za naslov državnega prvaka. Petkov poraz proti Slovenj Gradcu smo skušali čimprej pozabiti in gremo v prestolnico popraviti vtis ter se v Trebnje vrniti z dvema točkama."

Sobota, 21. september, ob 19.00:

RK SLOVENJ GRADEC : RK MISTERAL KRŠKO (prenos na RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

David Svečko, igralec RK Slovenj Gradec:

"V soboto nas v domači dvorani čaka obračun proti povratniku v Ligi NLB. Nasprotniki imajo kakovostno ekipo, kar so že pokazali v prejšnjih dveh krogih. Pričakujem zahteven in intenziven dvoboj, a sem prepričan, da lahko z dobro igro v obrambi in bučno podporo naših zvestih navijačev zabeležimo prvo domačo zmago v tej sezoni."

Domen Sikošek Pelko, igralec RK Misteral Krško:
"V soboto odhajamo na gostovanje v Slovenj Gradec. Pričakujem težko tekmo, saj gre za zelo kakovostnega tekmeca, ki ima vedno bučno podporo iz tribun, ki so njihov osmi igralec. Na Slovenj Gradec smo se dobro pripravili. Dali bomo vse od sebe, da domov prinesemo dve točki!"

RK KOPER : RD RIKO RIBNICA (prenos na RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Marin Đurica, igralec RD Koper:
“Pred nami je nova domača tekma, proti odličnemu tekmecu. Po vrhunski tekmi proti Celju je ekipa Ribnice sigurno pridobila na samozavesti in bo tako iskala pozitiven rezultat v Kopru. Mi smo imeli dovolj časa za priprave na sobotno tekmo. Vemo od kje preži največja nevarnost in upamo, da bomo v naši dvorani pred domačimi gledalci iztržili dve točki in se veselili zmage.”

Jagoš Braunović, igralec RD Riko Ribnica:
"Še iz prejšnje sezone se dobro spominjam, kako težko je odnesti točki iz Kopra. Zato vem, da je pred nami trda in težka tekma. Verjamem, da bomo na krilih dobre energije po točki proti Celju za zmago, ki bi nam pred nadaljevanjem sezone ogromno pomenila, dali vse od sebe."

Ob 20.00:

MRK KRKA : RK GORENJE VELENJE (prenos na RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Jernej Avsec, igralec MRK Krka:

"Velenje je zelo kakovostna ekipa, ki letos kljub spremembam v zasedbi velja za enega izmed favoritov v državnem prvenstvu. Igrajo podoben rokomet, kot mi. Računajo na hitro igro, malo izgubljenih žog in zelo čvrsto obrambo. Poskrbeti moramo, da imamo manj izgubljenih žog, kot oni, in tudi sami v napadu odigrati tekoče s čim manj ustavljanja žoge. Verjamem, da nam bo uspelo tudi s podporo s tribun."

Sreda, 25. september, ob 19.30:

RK SVIŠ CUGELJ OKNA IVANČNA GORICA : RK JERUZALEM ORMOŽ (prenos na RZS TV)
LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Neodločeno Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke