23. 6. 2024

Ko šport sreča modo

Obiskovalci Emporiuma v ljubljanskem BTC-ju so v soboto imeli kaj videti. Četverica obrazov, ki so je sicer vajeni iz rokometnih igrišč, se je tokrat preizkusila v vlogi foto modelov.
Štirje vrhunski športniki  - Ana Abina, Erin Novak, Aleks Vlah in Domen Makuc – so se preizkusili v vlogi manekenov. Rokometna reprezentanta in reprezentantki so vsaj za kratko odločili rokometno žogo in navdušili s poziranjem pred fotografskim objektivom.

"Doseči gol!" je kot iz topa izstrelil Aleks Vlah na vprašanje, ali je lažje zatresti tekmečevo mrežo ali biti maneken. A glede na videno, se je z reprezentančnim soigralcem in kolegicama iz ženske reprezentance odlično znašel. "Ko smo se sprostili je bilo super. Pozabiš na to, da je pred teboj fotoaparat in da si te ogledujejo nakupovalci. Veliko oči se je ustavilo na nas, morda je bil tudi to manjši pritisk, a po drugi strani to ni nič drugače kot na velikih tekmah, ko te spremlja tudi več tisoč ljudi," je dodal.

V prestižni Emporium galeriji, ki slovi po ponudbi 111 svetovno priznanih modnih znamk, so športniki zablesteli v oblačilih znanih modnih oblikovalcev. Kljub začetni nervozi so se izkazali s svojo karizmo in športno eleganco.

"Ko sem se zbudila, sem bila kar nekoliko nervozna, saj se v takšni vlogi še nisem nikoli preizkusila. A moram reči, da je bila celotna organizacijska ekipa res super in smo se imeli zelo dobro. Res sem vesela, da sem bila lahko del tega," navdušenja ni skrivala Abina.

"Tudi jaz nisem vedela, kaj naj pričakujem od fotografiranja v Emporiumu, a ko potegnem črto, je bilo vse skupaj res enkratno. Upam, da bodo tudi končni izdelki tako super," je v smehu razlagala Novak.

Šport in moda sta dve področji, ki se morda na prvi pogled ne zdita povezani, vendar se med seboj odlično dopolnjujeta. Športni zvezdniki pogosto postanejo modne ikone, ki navdihujejo številne trende. Modne hiše in blagovne znamke povzemajo športne elemente v svoje kreacije, medtem ko športniki promovirajo zdravo in aktivno življenje, ki je povezan tudi s slogom in urejenostjo. Modni oblikovalci se pogosto zgledujejo po športnih uniformah, obenem pa športne aktivnosti vplivajo na razvoj funkcionalnih in estetsko dovršenih kosov oblačil.

In prav dogodek v Emporiumu je odlično prikazal, kako se svet športa in mode prepletata ter ustvarjata navdihujoče in edinstvene rezultate. 

"Super izkušnja in odlična organizacija. Moram pa reči, da je sicer uporabne nasvete, ki sva jih z Aleksom dobila, kar težko prenesti tudi v prakso. Morda je bil manjši dodaten pritisk to, saj sva vedela, da naju opazujejo ostra modna očesa," pa je delček skrivnosti do uspešnega poziranja razkril Makuc.