20. 10. 2024

Jeruzalem Ormož s porazom iz Banjaluke

Rokometaši Jeruzalema Ormoža so na prvi tekmi 2. kroga evropskega pokala v Banjaluki izgubili proti Borcu z 20:26 (10:11). Povratna tekma bo v soboto v Ormožu.

Potem ko so v istem delu tekmovanja Celjani v soboto v BiH premagali Gračanico s 43:35 in Krka v Šabcu Metaloplastiko z 32:30, so dane manj uspeha imeli Ormožani. Ti so imeli na tekmi preveč črnih minut, na njihovo žalost tudi v končnici tekme, v kateri so si nabrali kar zajeten zaostanek pred povratno tekmo.

Ormožani tekme v Banjaluki niso dobro začeli, hitro so zaostali z 0:3, vendar so s tremi zaporednimi goli Tadeja Soka in enim Jureta Lukmana hitro sami prešli v vodstvo. V nadaljevanju prvega polčasa je bil boj izenačen, ekipi sta šli v drugi del ob razliki zadetka.

Uvod drugega dela je pripadel gostiteljem, ki so večali prednost, sredi drugega dela so vodili že z 20:15. Sok, Jan Mlač Černe in David Bogadi pa so z zaporednimi goli Ormožane vrnili v igro.

Domači so nato dobro unovčili izključitev Mlača Černeta in spet pobegnili na +3 in zatem na +4 v 56. minuti, nov nalet domačih pa je še podaljšal Filip Krivokapić z goloma za končnih 26:20.

Nedim Hadžić je pri domačih dosegel deset golov, Krivokapić pa sedem, toliko jih je za Ormožane prispeval Sok.