19. 10. 2024

Novomeščani zmagali v Šabcu, a zapravili visoko prednost

Rokometaši Krke iz Novega mesta so na prvi tekmi 2. kroga evropskega pokala v Šabcu premagali Metaloplastiko z 32:30 (18:10). Povratna tekma bo 26. oktobra na Dolenjskem.

Novomeščani so v nekoč rokometno mogočnem Šabcu imeli priložnost, da si zagotovijo nastop v naslednjem krogu tretjega najmočnejšega klubskega tekmovanja na evropskih tleh. Po visokem vodstvu devetih golov so močno popustili, kljub temu pa so mestece v zahodni Srbiji zapustili z dvema goloma prednosti.

Izbranci novomeškega trenerja Mirka Skoka so bili v prvem polčasu za razred boljši od gostiteljev. Že v končnici so povedli za osem golov (17:9, 18:10), v začetku druge polovice tekme pa za devet (19:10, 22:13).

Nato so močno padli, gostitelji so se jim po delnem izidu 5:0 približali na vsega štiri gole (18:22). Novomeščani so se nato zbrali in v 49. minuti povedli s 27:19, v končnici dvoboja pa znova padli in tekmo končali s prednostjo dveh golov.

Pri rokometaših iz dolenjske prestolnice je bil najbolj učinkovit Tilen Kukman z desetimi goli, Vojislav Vukić pa je za zmago prispeval šest zadetkov.