18. 10. 2024

V soboto zadnje tri redne tekme 8. kroga

V soboto bodo v Ligi NLB na sporedu še zadnje tri redne tekme 8. kroga. Vse se bodo začele ob 19. uri in jih bo v spletnih prenosih mogoče spremljati na YouTube kanalu RZS TV.

V Ribnici bo gostovala zasedba Misterala Krškega, po štirih zaporednih zmagah Trimo Trebnje odhaja v Škofjo Loko, Koper pa bo na domačem igrišču pričakal tekmece iz Ivančne Gorice.

Že v torek so se rokometaši LL Grosista Slovana na uvodni tekmi 8. kroga Lige NLB razveselili sedme zmage v sezoni. Na Dolenjskem so bili od Krke boljši z 29:26. Neporaženi pa tudi po sredinem preizkusu proti Slovenj Gradcu (33:27) ostaja zasedba Celja Pivovarne Laško.
LIGA NLB, 8. KROG

Sobota, 19. oktober, ob 19.00:

RD RIKO RIBNICA : RK MISTERAL KRŠKO (prenos na YouTube kanalu RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Alan Javor, igralec RD Riko Ribnica:
"V soboto nas čaka zelo pomembna tekma, na kateri si nikakor ne smemo privoščiti spodrsljaja. Na tekmeca smo se dobro pripravili, zato sem prepričan, da bo ob dobri podpori navijačev zmaga ostala doma."

Andraž Novak, igralec RK Misteral Krško:

"V soboto nas čaka nova gostujoča tekma proti ekipi iz Ribnice. Zavedamo se, da gre za zelo neugodno ekipo, zato bo potrebna borba do zadnje minute. Skozi teden smo se osredotočeno in taktično pripravljali na njen specifičen stil igre. Vemo, da bo tekma zahtevna, a ekipa je motivirana in odločena, da se vrnemo domov s pomembnimi točkami. Verjamemo v našo moč in ekipni duh, kar bo ključno za uspeh na igrišču."

RD URBANSCAPE LOKA : RK TRIMO TREBNJE (prenos na YouTube kanalu RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Jure Kocbek, igralec RD Urbanscape Loka:

"Po borbeni igri in za las izgubljeni točki na zadnji tekmi nas sedaj spet čaka težka tekma. Ekipa iz Trebnjega je zelo kakovostna, kar je v tej sezoni že velikokrat dokazala. Za dober rezultat moramo tehnične napake zmanjšati na minimum in odigrati agresivno v obrambi. Vabim vse navijače, da nas v čim večjem številu podprete na sobotni tekmi v dvorani Poden."

Timotej Grmšek, igralec RK Trimo Trebnje:

"Vzdušje v ekipi po štirih zaporednih zmagah je super. Končno smo prišli v neko zmagovalno formo, v soboto pa pričakujemo novo zahtevno tekmo. Zasedba Škofje Loke igra dinamičen in hiter rokomet, zato se zavedamo, da bo tekma na Gorenjskem zahtevna. Kljub temu pa verjamem, da lahko s podporo zvestih navijačev pridemo do pozitivnega rezultata."

RD KOPER : RK SVIŠ CUGELJ OKNA IVANČNA GORICA (prenos na YouTube kanalu RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Arijan Kovačevič, igralec RD Koper:
"SVIŠ je ekipa, ki je znana po specifičnem načinu igre. Vsak posameznik naše ekipe se bo potrudil po svojih najboljših močeh, da dve točki ostaneta pri nas na Obali. Vabim tudi vse navijače, da se v čim večjem številu zberejo na tekmi in nas z glasnim navijanjem podprejo do nove zmage."

Nik Pirnat, igralec RK SVIŠ Cugelj okna Ivančna Gorica:
"V soboto nas čaka težko gostovanje na Obali. Kljub temu, da je po koncu minule sezone Koper izgubil nekaj nosilcev, je v novi dokazal, da še vedno velja za izjemno kakovostnega tekmeca. Za pozitiven rezultat bomo morali odigrati na visoki ravni in omejiti število napak."

Prestavljena tekma:

RK GORENJE VELENJE : RK JERUZALEM ORMOŽ

Že odigrano, torek, 15. oktober:
MRK KRKA : RD LL GROSIST SLOVAN 26:29 (10:14)
VEČ O TEKMI

Sreda, 16. oktober:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK SLOVENJ GRADEC 33:27 (19:13)
VEČ O TEKMI

LESTVICA LIGE NLB