10. 10. 2024

Na uvodu Pokala Slovenije presenetili mladi Velenjčani

Začela se je nova sezona pokalnega tekmovanja za rokometaše. Po tekmah prvega kroga je s tekmovanjem zaključilo devet ekip.

Za presenečenje so poskrbeli pri novincih v članskih tekmovanjih, zasedbi DRŠ Sebastjana Soviča, ki jo združuje predvsem podmladek velenjskega kluba. Ta je v Rdeči dvorani z 32:30 ugnal Dol TKI Hrastnik, ki tekmuje v 1. B ligi, rang višje od njih.

Na preostalih tekmah so favoriti opravičili svoje vloge. Visokih zmag so se veselile vse ekipe Lige NLB, ki jih je žreb poslal že v prvi krog tekmovanja. Riko Ribnica je na sosedskem dvoboju s 44:23 ugnala Kočevje, ekipa SVIŠ Cugelj okna Ivančna je bila zanesljiva pri Ljubljani (32:20), LL Grosist Slovan pa ničesar ni prepuščal naključju v Dobovi (43:22).

Na preostalih tekmah je ptujska Drava s 34:31 ugnala Gorišnico, Herz Šmartno je bilo boljše v Logatcu pri Kronosu (32:20), Velika Nedelja se je do napredovanja prebila v Železnikih (31:21), Butan plin Izola v Sevnici (23:21), drugo domačo zmago v 1. krogu Pokala Slovenije pa je uspelo doseči Mariboru Braniku, ki je z 29:26 odpravil novogoriško zasedbo.

Vsi ostali slovenski klubi s članskimi ekipami, ki v prvem krogu niso nastopili, so neposredno uvrščeni v 2. krog, kjer se bo za napredovanje merilo 11 parov. Izvzeta so moštva, ki v tej sezoni nastopajo v evropskih tekmovanjih (Gorenje Velenje, Trimo Trebnje, Celje Pivovarna Laško, Krka in Jeruzalem Ormož). Ta se bodo tekmovanju pridružila v kasnejši fazi, osmini finala, kamor bodo napredovali še zmagovalci 2. kroga.

POKAL SLOVENIJE ZA MOŠKE, 1. KROG

Torek, 8. oktober:
RK SEVNICA : RD BUTAN PLIN IZOLA 21:23 (9:13)
Gerjovič 6, Janežič 5 (4) in Kolman po 5; Stančič 6, Štravs 5.

Sreda, 9. oktober:

RK MARIBOR BRANIK : MRK NOVA GORICA 29:26 (18:14)
Hedl 11, Mogu 8 (1); Širca 7, Hlede 5 (2).
STATISTIKA

RK DOBOVA : RD LL GROSIST SLOVAN 22:43 (12:23)
Radanovič 7 (1), Vogrinc 5; Hrastnik in Mlivić (1) po 7.
STATISTIKA

RK KRONOS : RD HERZ ŠMARTNO 20:32 (7:14)
Marolt, Aksentijevič Šribar (1), Majcen (2), Vidmar (1), Povšič in Valentinčič po 3; Pelko in Stanič po 5.
STATISTIKA

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK VELIKA NEDELJA 21:31 (9:15)
Kos 6 (5), Štremfelj 5 (1); Sraga 8 (1), Grabovac 6 (6).
STATISTIKA

DRŠ SEBASTJANA SOVIČA : RK DOL TKI HRASTNIK 32:30 (13:16)
Podpečan (2) in Dragić po 7; Simončič 8, Zobarič in Zupanc (1) po 5.
STATISTIKA

RK KOČEVJE : RD RIKO RIBNICA 23:44 (17:19)
Škotnik 8 (1), Mihelič 7; Knavs 9 in Žagar po 9.
STATISTIKA

RK GORIŠNICA : RK DRAVA PTUJ 31:34 (15:17)
Ozmec 8 (1), Tement 7; Krasnič 8 (1), Toplak 6.
STATISTIKA

MRK LJUBLJANA : RK SVIŠ CUGELJ OKNA IVANČNA GORICA 20:32 (7:18)
Novak (2), Šeluga in Puklič po 3; Tekavčič 6, Stopar 5.