13. 9. 2024

V Trebnjem ponovitev finala minule sezone

S petkovo tekmo v Trebnjem se bo nadaljeval 2. krog Lige NLB. Na ponovitvi finala pokalnega tekmovanja minule sezone bo ob 19.30 domači Trimo izzval Slovenj Gradec. Tekmo bo mogoče v živo spremljati na YouTube kanalu RZS TV.

Vikend bo nato prinesel še preostale štiri obračune. V soboto bo ob 19. uri v Krškem gostovala zasedba SVIŠ-a Ivančne Gorice, istočasno pa se bosta začeli tekmi tudi v Ribnici, kamor se bodo podali Celjani, ter v Škofji Loki z gostovanjem Krke.

Tekma kroga bo na sporedu v nedeljo, ko si bosta ob 18. uri pred kamerami Sportkluba nasproti stala Gorenje Velenje in LL Grosist Slovan.

Že v sredo so Ormožani, ki jih v soboto čaka prvi nastop v evropskih tekmovanjih, z 32:30 v končnici strli Koprčane.
LIGA NLB, 2. KROG

Petek, 13. september, ob 19.30:

RK TRIMO TREBNJE : RK SLOVENJ GRADEC (prenos na RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Vid Levc, igralec RK Slovenj Gradec:
"Po zahtevni prvi tekmi sezone na domačem terenu, se odpravljamo na gostovanje v Trebnje, kjer smo nazadnje postali pokalni podprvaki. Trebanjcem želimo vrniti za tisti poraz v finalu in pokazati, da smo v novi sezoni še močnejši. Pričakujem dobro tekmo pred polno domačo dvorano."

Tin Herceg, vratar RK Trimo Trebnje:
"V petek nas čaka domača tekma proti ekipi Slovenj Gradca. Poznamo kakovost Korošcev, saj so se že v minuli sezoni izkazali za neugodnega nasprotnika. Cel teden posvečamo pripravo tekmecu. Vzdušje v ekipi je pozitivno, hkrati pa smo motivirani, da osvojimo nov par točk."

Sobota, 14. september, ob 19.00:

RK MISTERAL KRŠKO : RK SVIŠ CUGELJ OKNA IVANČNA GORICA (prenos na RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Tadej Sobotič, igralec RK Misteral Krško:

“Bliža se prva domača tekma, naš popravni izpit ter nova priložnost, da vpišemo prvi točki. Tekmece poznamo, ekipa je le malo spremenjena. V prvem krogu smo se odlično upirali Trebanjcem, kar kaže na to, da smo dobro pripravljeni. Vseeno vidimo svoje priložnosti za zmago. Vemo, kje imamo rezerve v primerjavi s prvo tekmo in če te stvari popravimo, ne vidim razloga, da se v soboto ne bi veselili z našimi navijači, katere vabim in obenem upam, da se odzovejo v čim večjem številu.”

Nik Pirnat, igralec RK SVIŠ Ivančna Gorica:

"V soboto odhajamo na gostovanje v Krško. Gre za novince v ligi. Sestavili so dobro zasedbo, zato pričakujemo vroče gostovanje. Mi napovedujemo borbo do zadnjih sekund, ob tem pa želimo nadgraditi igro s prve tekme proti RK Trimo Trebnje."

RD RIKO RIBNICA : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO (prenos na RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Nejc Planinšek, igralec RD Riko Ribnica:
“V soboto nas čaka prva domača tekma z zelo kakovostnim Celjem. Pred domačim občinstvom želimo prikazati lepo in borbeno igro, s katero bi popravili vtis iz prejšnje tekme v Novem mestu. Zagotovo smo vsi zagreti, da se dokažemo na igrišču.”

Andraž Makuc, igralec RK Celje Pivovarna Laško
“V soboto pričakujemo težko tekmo, saj se podajamo na zahtevno gostovanje v Ribnico. Veseli nas, da smo novo sezono odprli z zmago, ki nam je zagotovo dala dodaten zagon. Priprave na tekmo v Ribnici potekajo dobro, tekmece bomo poskusili čim bolje preučiti in se na njih pripraviti, najti morebitne pomanjkljivosti in odpraviti naše napake s tekme proti Ormožu. Hkrati se zavedamo, da rezultat tekme Ribnice pri Krki ni realen pokazatelj njene igre ter moči, imela je nekaj težav s poškodbami in boleznimi, hitro je zaradi rdečega kartona ostala tudi brez enega igralca. Ribnica je dobra ekipa, ki se je v nobenem primeru ne sme podcenjevati. Mi moramo v tekmo vstopiti maksimalno zbrani ter odločni, tako da na gostovanje odhajamo z jasnim ciljem, to je osvojitev novih dveh točk. Ne bo pa lahko.“

RD URBANSCAPE LOKA : MRK KRKA (prenos na RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Marka Batagelja, igralec RD Urbanscape Loka :
“Po dobri predstavi proti ekipi Velenja in osvojeni točki v prvenstvu nas v soboto čaka nov izziv proti močni ekipi Krke. Novomeščani, ki že vrsto sezon igrajo skupaj, slovijo po uigranosti in hitrem, gledljivem rokometu, kar bo zagotovo zahteven preizkus tudi za nas. Zavedamo se, da Krka vstopa v tekmo kot favorit, a verjamemo, da lahko z borbeno igro točki ostaneta na Podnu. Ob tej priložnosti vabim vse navijače, da nas podprete v čim večjem številu in nam pomagate do nove zmage!”

Nace Zajc, igralec MRK Krka:
"Po prepričljivi zmagi doma, se odpravljamo na zelo težko gostovanje. Vemo, da so Škofjeločani zelo močni na domačem parketu, kar so pokazali minuli vikend proti aktualnim državnim prvakom. Lani smo se tam že opekli, tako da se bomo poskusili na tekmece pripravit po najboljših močeh in zmago pripeljati v Novo mesto."

Nedelja, 15. september, ob 18.00:

RK GORENJE VELENJE : RD LL GROSIST SLOVAN (prenos na Sportklubu)

IZJAVI PRED TEKMO:

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje:
"Slovan ima po imenih, izkušnjah in kakovosti zagotovo najboljšo ekipo, ki pa je novo sestavljena. Kot vsaka druga zagotovo ima svoje prednosti in slabosti, ki jih bomo mi skušali izkoristiti. Zavedamo se, da so Ljubljančani glede na igralski kader najmočnejša ekipa v Sloveniji. Mi po prvi tekmi še nismo tam, kjer želimo biti, a bomo iz kroga v krog rasli in poizkušali dvigniti pripravljenost na raven, s katero bomo zadovoljni. Ta ekipa je narejena, da se bori, gara, tako je zasnovana iz leta v leto in moja želja je, da to potrjujemo na igrišču. Verjamem, da nam bodo na prvi domači tekmi v pomoč tudi navijači, brez katerih tudi v minuli sezoni ne bi sestavili naravnost sanjske pravljice, ki se je končala z naslovom."

Tarik Mlivić, igralec RD LL Grosist Slovan:
"Menim, da bo na tekmi proti Gorenju zelo pomembno to, kako si zmage želimo in da v zmago verjamemo. Prav tako bo izjemnega pomena ekipni duh, ki je v Slovanu res dober, in pa sodelovanje ter dihanje vseh kot eno, tako na igrišču kot na klopi."

Že odigrano, sreda, 11. september:
RK JERUZALEM ORMOŽ : RD KOPER 32:30 (13:16)
VEČ O TEKMI

LESTVICA LIGE NLB