8. 9. 2023

Prva zmaga sezone v Ligi NLB v rokah Jeruzalem Ormoža

 Rokometaši ormoškega Jeruzalema so v uvodnem krogu lige NLB v gosteh premagali Dobovo z 29:20 (13:8).

Premierna tekma v elitnem ligaškem rokometnem tekmovanju na slovenskih tleh v sezoni 2023/24 se je končala z zmagoslavjem gostov iz Prlekije. V soboto bo na sporedu še šest tekem uvodnega kroga, osrednja pa bo v dvorani Zlatorog, kjer se bosta pomerila Celje Pivovarna Laško in Trimo Trebnje. Drugi pari so Gorenje Velenje - Škofljica, Krka - Urbanscape Loka, Ljubljana - Koper, Riko Ribnica - Sviš Ivančna Gorica in Slovenj Gradec - LL Grosist Slovan.

LIGA NLB, 1. KROG

Petek, 8. septembra:
RK DOBOVA - RK JERUZALEM ORMOŽ 20:29 (8:13)
Abramović in Ferenčak po 4; Hebar 10, Sok 7 (1).

Igralec tekme: Martin Hebar (RK Jeruzalem Ormož)

Izbranci gostujočega trenerja Saše Prapotnika so le v začetku imeli nekaj težav s Posavci, sredi prve polovice tekme pa so si že priigrali tri gole prednosti (7:4). Za prvo vodstvo s petimi zadetki prednosti (12:7) je poskrbel letošnja okrepitev Tadej Sok, identična razlika je bila tudi ob odhodu na veliki odmor (13:8).

V drugem polčasu se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, Ormožani so bili za razred boljši od gostiteljev. Najvišjo prednost so si priigrali v končnici dvoboja, ko so dvakrat povedli za enajst golov (28:17 in 29:18).

V gostujoči zasedbi sta bila najbolj učinkovita Martin Hebar z desetimi in Sok s sedmimi goli, medtem ko je vratar Filip Ranfl zbral enajst obramb. V domači ekipi sta Denis Ferenčak in Marko Abramović dosegla po štiri zadetke.

Ormoška zasedba bo v naslednjem krogu gostila Slovenj Gradec, ekipa iz Dobove pa bo gostovala v Škofljici.

IZJAVI PO TEKMI

Marko Abramović, rokometaš RK Dobova:
"Čestitke ekipi Ormoža za zasluženo zmago. Mi očitno nismo bili dovolj zbrani. Mislim, da s pravimi treningi ter s pravo borbeno igro lahko naslednjič popravimo prikazano predstavo in se pokažemo v boljši luči."

Saša Prapotnik, trener RK Jeruzalem Ormož:
"Mislim, da smo zasluženo zmagali, to pove tudi rezultat. Bali smo se te prve tekme. Prvič smo zmagali v Dobovi, odkar igramo v Ligi NLB, zato smo res veseli."