2. 9. 2023

Celjskim rokometašem prvo dejanje v sezoni 2023/24

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so letošnji zmagovalci slovenskega superpokala, potem ko so danes v Ormožu premagali domači Jeruzalem z 31:22 (15:15).

Prvo dejanje v sezoni 2023/24 se je končalo z zmagoslavjem rokometašev iz mesta grofov, ki so osmič zmagali na slovenskem superpokalu. 

SUPERPOKAL

Sobota, 2. septembra (Ormož):
RK JERUZALEM ORMOŽ - RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 22:31 (15:15)
Jerenec 7, Šulek 4; Janc 7 (3), Ivanković 4.
STATISTIKA

V tej sezoni močno prenovljeni Celjani so bolje začeli obračun na Hardeku. V 15. minuti so si priigrali štiri gole prednosti (10:6), a so jih bojeviti Prleki sedem minut kasneje ujeli in po golu Tadeja Soka izenačili na 12:12.

Do konca polčasa se je v odvijal neusmiljen boj za vsak košček igrišča, Celjani in Ormožani pa so se na veliki odmor podali z neodločenim izidom (15:15).
Začetek drugega polčasa je minil v prevladi domačih rokometašev, Filip Jerenec je v 35. minuti svoje soigralce popeljal v vodstvo z 18:16. A izbrancev srbskega trenerja na klopi Celja Alema Toskića ni zajela panika, hitro so strnili svoje vrste in po dveh golih Žige Mlakarja izenačili na 18:18.

V nadaljevanju so povsem zagospodarili na igrišču ter v 44. minuti povedli za štiri gole (22:18), potem ko je zadel Stefan Žabić.

Celjani v zadnjem delu dvoboja niso popustili niti za milimeter, vseskozi so bili korak pred bojevitimi Ormožani, najvišjo prednost pa so si priigrali prav v končnici dvoboja (31:22).

Pri 26-kratnih državnih in 22-kratnih pokalnih prvakih iz Celja je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Mitja Janc, pri Ormožanih pa Filip Jerenec. Oba sta dosegla po sedem golov.

Z osmimi osvojenimi naslovi Celjani ostajajo najuspešnejše moštvo v superpokalnem tekmovanju. Štiri naslove so doslej osvojili igralci velenjskega Gorenja, po enkrat pa Kopra in novomeške Krke.

IZJAVI PO TEKMI

Alem Toskić, trener RK Celje Pivovarna Laško:
"Vedeli smo, da nas čaka zelo težka tekma v Ormožu. Prva tekma sezone je vedno zahtevna. V prvem polčasu smo imeli nekaj težav, a pričakovali smo, da bodo Ormožani igrali dobro in dali vse od sebe. Pred nadaljevanjem smo stvari znova zastavili na pravi način in v vroči dvorani izida srečanja nismo v nobenem trenutku spravili pod vprašaj."

Saša Prapotnik, trener RK Jeruzalem Ormož:
"V začetku drugega polčasa smo povedli za dva gola, nato zapravili dva napada za +3. Škoda, da smo v zadnjem delu tekme popustili, enostavno nam je zmanjkalo goriva. Kljub porazu sem zadovoljen, v naši ekipi je kar sedem novih igralcev."