11. 10. 2024

Krka zaustavila uspešen niz Slovenj Gradca

S petkovima tekmama na Koroškem in Kodeljevem je Liga NLB vstopila v 7. krog. Krka je prekinila uspešen niz rezultatov Slovenj Gradca, saj je bila boljša z 31:27, LL Grosist Slovan pa je strl odpor Urbanscape Loke in zmagal s 26:24.

Preostale tekme kroga bodo na sporedu v soboto. Riko Ribnica bo ob 18.30 gostovala v Trebnjem, pol ure za tem pa se bodo začele še tekme med Koprom in Gorenjem Velenjem, SVIŠ-em Cugelj okni Ivančno Gorico in Celjem Pivovarno Laško ter Misteralom Krškim in Jeruzalemom Ormožem.

Vse tekme bo mogoče v živo spremljati v spletnih prenosih na YouTube kanalu RZS TV
LIGA NLB, 7. KROG

Petek, 11. oktober:

RK SLOVENJ GRADEC : MRK KRKA 27:31 (14:14)
Cvetko 7 (1), Milenković 6; L. Rašo 12 (3), Stanojević 8 (1).
STATISTIKA


Igralec tekme: Leon Rašo (MRK Krka)


Osrednja tekma kroga se je končala z zmago rokometašev iz Novega mesta, ki so po četrti zmagi napredovali na četrto mesto, v dobrem pa imajo še odpovedano tekmo proti Kopru. Osmoljenci današnje tekme iz Slovenj Gradca ostajajo na visokem tretjem mestu s štirimi zmagami, nedoločenim izidom in dvema porazoma.

Rokometaši iz dolenjske prestolnice so sijajno odprli tekmo na Koroškem. Hitro so povedli 7:3, nato pa so se prebudili tudi izbranci domačega trenerja Žige Lesjaka in v 17. minuti zadihali za ovratnik gostov (9:10). Po enakovrednem nadaljevanju so jih v 26. minuti ujeli (13:13), le minuto kasneje pa po golu Roka Cvetka tudi povedli s 14:13.

Na polčasu je bil izid 14:14, začetek druge polovice tekme pa je bil preslikava prvega. Znova so bolje začeli gosti iz dolenjske prestolnice, ki so v 39. minuti po golu Tilna Kukmana povedli z 21:16. Izbranci gostujočega trenerja Mirka Skoka v zadnjih dvajsetih minutah niso popustili, Korošce so vseskozi imeli pod nadzorom, v sami končnici so si priigrali tudi najvišjo prednost na tekmi (29:23).

Pri Krki je blestel Leon Rašo, ki je dosegel ducat golov. Poleg njega se je izkazal Veljko Stanojević z osmimi zadetki, vratar Jure Blažič pa je zbral 13 obramb. V domači zasedbi sta bila najbolj učinkovita Cvetko s sedmimi in Vuk Milenković s šestimi goli.

Zasedba iz Novega mesta bo v prihodnjem krogu gostila LL Grosist Slovan (15. oktober), ekipa iz Slovenj Gradca pa bo gostovala v Celju (16. oktober).


IZJAVI PO TEKMI:

Ognjen Karlaš, igralec RK Slovenj Gradec:
"Pričakovali smo težko tekmo. Začeli smo medlo, se nato vrnili v igro in na polčas odšli poravnani. V drugem polčasu nam napad enostavno ni stekel, borili smo se do konca a žal ne dovolj. Čestitke Krki za zmago!"

Dino Rašo, igralec MRK Krka:
"Vedeli smo, da bo tokratno gostovanje vse prej kot lahko. Borili smo se od začetka do konca in prišli do težko prigaranih točk. Čestital bi publiki za izjemno vzdušje in domačinom za pošteno borbo!"

RD LL GROSIST SLOVAN : RD URBANSCAPE LOKA 26:24 (15:12)
Mlivić 6, Pajt (4), Slatinek Jovičić in Zobec po 4; A. Jesenko 10 (6), Strehar in Hriberšek po 3.
STATISTIKA


Igralec tekme: Nebojša Bojić (RD LL Grosist Slovan) 


Ljubljančani so premagali tekmece iz Škofje Loke, svojo predstavo pa bodo hitro pozabili. Po šesti zmagi so po nepopolnem krogu ponovno prevzeli tudi vodilno mesto na razpredelnici, pred sobotnim gostovanjem trenutno drugouvrščenih Celjanov v Stični pa imajo točko naskoka. Škofjeločani so po eni zmagi, treh neodločenih izidih in štirih porazih na sredini lestvice.

Izbranci ljubljanskega trenerja Uroša Zormana so vodili od prve do zadnje minute. V prvem polčasu so si najvišjo prednost priigrali v zadnjem delu, ko so povedli za pet golov (14:9), na veliki odmor pa so se odpravili z vodstvom 15:12.

Gorenjci so bili večji del drugega polčasa povsem enakovredni papirnatim favoritom iz Ljubljane. Njihov zaostanek je večinoma znašal med dvema in petimi goli, v sami končnici pa so po zaostanku 20:24 naredili delni izidi 3:0 ter se po golu Aljaža Jesenka v 58. minuti približali na gol zaostanka (23:24). Moščani so se pravočasno zbrali in kljub neprepričljivi predstavi osvojili načrtovani točki.

V ljubljanski ekipi je bil najbolj učinkovit Tarik Mlivić s šestimi goli, vratar Nebojša Bojić pa je zaustavil 12 strelov. Aljaž Jesenko je za škofjeloško ekipo dosegel deset zadetkov.

Zasedba iz Ljubljane bo v naslednjem krogu gostovala v Novem mestu (15. oktober), škofjeloška pa bo gostila Trimo iz Trebnjega (19. oktober).


IZJAVI PO TEKMI:


Kenan Pajt, RD LL Grosist Slovan:
"Za nami je težka tekma, mislili smo, da bomo lažje zmagali. Škofjeločani so zahteven tekmec, ki vsem povzroča preglavice in zmaga ali izgubi z malo razliko v golih. Pomembno pa je, da smo vknjižili novi dve točki. Pozna pa se, da nam manjka nekaj fantov, ritem tekmovanja pa je naporen."


Aljaž Jesenko, RD Urbanscape Loka:
"Vedeli smo, da nas čaka zahtevna tekma. Slovan je prvi favorit za naslov prvaka, ampak smo mu skozi celotno tekmo nudili dober odpor. Škoda, da nismo še malo stisnili in prišli do kakšne točke, kakor nam je v navadi. Se bomo pa naslednjo tekmo bolj potrudili."


Sobota, 12. oktober, ob 18.30:

RK TRIMO TREBNJE : RD RIKO RIBNICA (prenos na YouTube kanalu RZS TV)


IZJAVI PRED TEKMO:


David Didović, igralec RK Trimo Trebnje:
"V soboto nas čaka pomembna tekma z Ribnico. Vemo, da je to neugoden tekmec. To je nenazadnje pokazala že minuli vikend na tekmi proti Slovanu, ko se je dokaj dobro borila do zadnjih minut srečanja. Vemo pa tudi, da prihaja na trebanjski teren in naša naloga je, da pokažemo vlogo favorita tudi na parketu ter osvojimo nov par točk."


Nikola Stefanović, igralec RD Riko Ribnica:
"V soboto nas čaka zelo težko gostovanje. A kljub temu, da nam zaradi poškodb manjka kar nekaj igralcev, smo odločeni, da damo od sebe svoj maksimum in se borimo vseh 60 minut."


Ob 19.00:

RD KOPER : RK GORENJE VELENJE (prenos na YouTube kanalu RZS TV)


IZJAVI PRED TEKMO:


Denis Konjevič, igralec RD Koper:
"Po slabi tekmi v Celju v soboto v Koper že prihaja ekipa iz Velenja. Čez teden smo si vzeli čas, da popravimo naše napake, ki jih je bilo preveč in da se pripravimo na to tekmo. Pričakujemo zelo težko srečanje proti aktualnim državnim prvakom. Potrudili se bomo za ugoden rezultat v našo prid."


Tine Poklar, igralec RK Gorenje Velenje:
"Nadaljevati moramo z nizom dobrih rezultatov. Tekmo moramo vzeti zelo resno. Dobro smo pripravljeni na Koper, ki v tem trenutku ni v najboljšem nizu rezultatov. Kljub stanju na lestvici so tekmeci še vedno zelo nevarna ekipa, sploh v domači dvorani. Zagotovo bodo iskali svoje priložnosti za točke in mi moramo storiti vse, da dve odnesemo domov v Velenje."


RK SVIŠ CUGELJ OKNA IVANČNA GORICA : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO (prenos na YouTube kanalu RZS TV)


IZJAVI PRED TEKMO:


Nik Pirnat, igralec RK SVIŠ Cugelj Ivančna Gorica:
"Nov izziv je pred nami. Tokrat gostimo ekipo Celja, ki je vodilna ekipa lige in igra hiter, atraktiven rokomet. Na tekmi bo štela vsaka posest, zato s fanti upamo, da se bomo lahko zanesli tudi na glasno podporo s tribun. Obljubljamo maksimalno borbo in dobro predstavo pred domačimi navijači."


Jan Češek, igralec RK Celje Pivovarna Laško:
"Vsa gostovanja na slovenskih rokometnih igriščih so zahtevna, SVIŠ pa je doma vedno nepopustljiv tekmec. Zavedamo se, da se naše zadnje gostovanje v Ivančni Gorici ni izšlo po željah, zato moramo tokrat biti bolj pazljivi in zbrani. Treniramo dobro, analiziramo tekmeca in se kar najbolj osredotočeni podajamo na gostovanje. Želimo si nadaljevati v dobrem, pozitivnem ritmu."


RK MISTERAL KRŠKO : RK JERUZALEM ORMOŽ (prenos na YouTube kanalu RZS TV)


IZJAVI PRED TEKMO:


Mitja Romih, igralec RK Misteral Krško:
"Čaka nas nova domača tekma proti ekipi Ormoža, ki velja za neugodnega tekmeca. Kljub temu smo se nanjo dobro pripravili . V tekmo gremo z miselnostjo, da točki ostaneta doma. Ob tej priložnosti bi rad povabil vse navijače, da nas pridejo podpret, saj bomo potrebovali njihovo podporo. Mi pa obljubljamo borbo do zadnje sekunde!"


Aleš Zemljič, igralec RK Jeruzalem Ormož:
"Krčani so sestavili solidno moštvo, kar so dokazali že na nekaterih tekmah proti najboljšim ekipam v ligi. So mlada in neugodna ekipa, ki cel čas igra v istem ritmu. Njihova igra ima glavo in rep. Tekma je pomembna za obe moštvi in na tem srečanju bodo točke štele dvojno. Evropa in poškodbe so nas zaenkrat drago stale. Pred 14 dnevi smo mirno razmišljali o uvrstitvi med osem najboljših ekip in v četrtfinale državnega prvenstva. Zdaj po poškodbi Hebarja je jasno, da nas čaka boj za obstanek v ligi. Krško je prav tako ekipa, ki se bo borila za obstanek v ligi in obeta se težka tekma."
LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Neodločeno Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke
1 RD LL GROSIST SLOVAN 7 6 0 1 210:182 28 12
2 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 6 5 1 0 192:165 27 11
3 MRK KRKA 6 4 0 2 178:155 23 8
4 RK TRIMO TREBNJE 6 4 0 2 167:155 12 8
5 RK GORENJE VELENJE 6 4 0 2 167:155 12 8
6 RK SLOVENJ GRADEC 6 3 1 2 166:167 −1 7
7 RD URBANSCAPE LOKA 7 1 3 3 171:181 −10 5
8 RK JERUZALEM ORMOŽ 5 2 0 3 141:148 −7 4
9 RD RIKO RIBNICA 6 1 1 4 179:185 −6 3
10 RK SVIŠ CUGELJ OKNA IVANČNA GORICA 6 1 1 4 157:170 −13 3
11 RD KOPER 5 1 0 4 136:163 −27 2
12 RK MISTERAL KRŠKO 6 1 0 5 155:186 −31 2